Editör

Evlerde ekonomi zamanı!

İktisad ve tasarruf her hâl üzere yaşanması gereken, İlahî emirlerde de yerini alan iki te­mel prensiptir hayatımızda. Farklı açılarla dergimizde yer vermeye çalıştığımız bu iki hakikat, zaman ve şartlar ne olursa olsun güncelliğini koruyor ve ihtiyaç olduğunu da hissettiriyor.

Son günlerde, her zaman aldığımız birçok ürünün fiyatındaki anormal artış dikkatinizi çekmiştir. Biraz çarşıya, pazara çıkıp, tezgahları, market raflarını incelersek, bütçeleri sarsan zorlu bir süreçten geçtiğimiz görülecektir. Hâl böyle olunca, “En küçük dairede en büyük ve ehemmiyetli ve daimî vazife var.” sırrınca “ev ekonomisi”ni bu ay kapak dosyamıza taşıdık.

Her şeyin başının ‘israf etmemek’ olduğu vurgulanan dosyamızda, evde uygulanabilecek, aslında çok da basit ve pratik yöntemlerle, gıdadan, giyeceğe birçok alanda tasarruf ve İkti­sad ederek, ev/aile ekonominize katkı sağlayabileceğinizi göreceksiniz.

Çocuk ne anlar ekonomiden?

“Hem de çok güzel anlarlar. Oyuncak ekonomisinden, abur cubur ekonomisinden…” di­yen Psk. Banu Arslan, çocuklarımıza İktisad prensiplerini nasıl öğreteceğinizi Çocuk Eğitimi sayfasında kaleme alıyor.

Bağımlılık mı, bağlılık mı?

Aşırı müdahaleci yapıya sahip olanların, ilişkilerinde ‘bağımlı’ kişilerin oluşmasına sebep olduğunun vurgulandığı Evlilik sayfamızda, hassas çizgileri olan ‘İlişkilerde bağlılık/ bağım­lılık’ı konulu röportajımız sizleri bekliyor.

Dergimizin yeni sayfası; Gelin Günlüğü

Taze bir yeni gelinin yaşadığı acemilikleri, tecrübe ettiği, anladığı hakikatleri esprili bir dille kaleme alındığı çalışma, hem bekârlara, hem de yeni evlenenlere ışık tutacak gibi.

Güncellenen Dağarcık sayfaları

Alanında uzman isimlerce hazırlanan Dağarcık sayfalarımızda bu ay; çikolatanın çok da masum bir gıda olmadığını öğrenecek, ‘yeni gelin evleri’ için dekorasyon tavsiyelerini bula­cak, dişçi korkunuzun sebebini anlayacak ve sofralarınız için sağlıklı bilgiler edineceksiniz. Keyifli okumalar…

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*