El Emeğim

Bebek odası avizesi

El Emeğim’den herkese merhabalar. Bu ay internette görüp çok beğen­diğim, bir kendin yap projesini, sizlerle birlikte yapmak istedim. Bebek /ço­cuk odası avizesi! Avizenin malzemeleri oldukça uygun. Bunun yanı sıra bü­yüklüğü ise göz dolduracak nitelikte!

Malzemelerimiz

Büyük boy kağıt avize

Sepet

Hasır ip

Sıralı inci

Bir parça kumaş

Pamuk veya elyaf

Ayıcık

Silikon tabancası ve silikon

Yapımı

Kağıt avizemizi açıp, i­çinden çıkan aparat ile ku­ruyoruz. Benim avizem 8 eşit dilimden oluşuyor­du, sizin aldığınız dilimsiz bütün ise, mezura ile öl­çüp eşit oranda işaretleyerek çalışmanızı tavsiye ederim. Yoksa balonun altındaki sepetin dengesi bozulacaktır. Dilimlerin ek yerlerine, yukarıdan a­şağıya doğru, balonun yarısına kadar gelecek şe­kilde, hasır ipleri yapıştıralım. Yarıdan aşağısı ise boşta kalsın. Hasır iplerin uzunluğunu, tavan yük­sekliğinize uygun olarak 80-90 cm arasında ayar­layabilirsiniz. Ben 85 cm. 8 adet hasır ip kullandım. Ardından dilimlerin arasına, enine olarak ip kesip yapıştıracağız. Benim balonum için 29 cm. parça­lar uygun oldu. Bunları tepe noktasından başlaya­rak 23 cm ölçtüm, öyle yapıştırdım ki, hepsi yan yana, bir sıra üzerinde dursunlar. Şimdi de sepe­tin ön yüzüne 4 parça enine doğru ip yapıştırıp, ba­londan sarkan ipleri de iç kısmına gelecek şekilde yapıştıralım. Uçan balon görünümün­deki avizemizin ana hatları bitti.

Sıra geldi son dokunuşları yap­maya. Balonun ve sepetin üzerinde­ki iplerin birleşme noktalarını, keseler ve fiyonklar yaparak kapata­lım. Sepete, ağırlık çuvalı görüntüsünde, içi pa­mukla doldurulmuş 4 kese ve balon kısmında­ki birleşme noktaları için de 8 adet fiyonk hazır­layıp yapıştıralım. Dilerseniz inci, boncuk, kurdele­lerle daha da süsleyebilirsiniz. Burada küçük bir a­nekdot düşmek isterim. Eğer siz de incili bir model yapmak isterseniz, ipleri balona yapıştırmadan ev­vel, incileri yapıştırın ki, sonrasında zorluk çekme­yesiniz. Son olarak ayıcığımızı da sepetimize yer­leştirip avizemizi tamamlayalım. Mutlu günlerde kullanın…

Görüş, öneri ve sorularınızı yaseminkopukdikici@gmail.com adresine yazabilirsiniz.

 

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*