Editör

Bir ‘dizi’ hayat…

Ülkemizde geçmişi 70’li yıllara dayanan diziler, 90’larda özel kanalların açılmasıyla, hızla gelişen ve rağbet gören bir sektör oldu. Gelişen teknoloji ve iletişimin artık küresel boyutta olduğu günümüzde ise hayatın bir parçası haline geldi/getirildi.

O ilk zamanlarındaki aile sıcaklığını hissettiğimiz TV dizilerini hepimiz özledik. Eminim yaşı az-çok tutan herkesin aklına, zihinlere kazınan sahneler, dillere pelesenk olan ‘Bana bir masal anlat baba, içinde tüm sevdiklerim, içinde İstanbul olsun.’ gibi o meşhur şarkı sözleri de gelmiştir.

Son dönemde ise ticarî bir sektör haline gelen dizilerde, kâr amacı güdüldüğü için, ahlakî ve kültürel değerlerimiz reyting uğruna feda edildi. Bizden biri olarak gördüğümüz karak­terleri ve ailece izlenebilecek yapımları da maalesef mumla arar olduk.

Günümüzde izlemeye değer dizi var mı? sorusu şurada dursun, bizler bu ay sizin için ‘diziler’i kapağımıza taşıdık. Dizi ve reklamların bireysel ve toplumsal hayatımıza etkile­rini masaya yatırdığımız dosyamızda, oyuncular ve kötü çalışma şartları, dizilerdeki çocuk oyuncular/işçiler gibi birçok başlıklar sizleri bekliyor.

Huzurlu bir evlilik için…

İlgiyle takip edilen Evlilik sayfamız için bu ay, Uzm. Psk. Nur Aydoğan’dan ummandan katre misali mutlu, huzurlu bir evlilik için ipuçları aldık.

Dopdolu Dağarcık sayfaları

Hastalıkların kol gezdiği şu günlerde, Sağlık sayfamızda alternatif öksürük şurubu tarifi yerini alırken, gazlı içeceklerin masaya yatırıldığı Ne Yiyiyoruz?, çekirdeği, dolması, kızart­ması, böreği, tatlısı ile onlarca şekle bürünebilen kabak hakkında pratik bilgilerin kaleme alındığı Mutfak Kitaplığı ve her ay olduğu gibi Tatlı Sayfa, Dekorasyon ve El Emeğim de sizi bekleyenler arasında. Keyifli okumalar…

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*