Editör

Dünden bugüne kadın…

“Kadına, ancak asalet ve şeref sahibi kimseler değer verir. Onları hor gören ve onlara ihanet edense, kötü ve aşağılık kimselerdir.”(Hadis-i Şerif)

Tarih boyunca kadına baktığımızda, İslâm’ın en mükemmel ıslahatlarla, kadına hak ettiği değeri vermesi gelir akla. Kaynaklardan okuduğumuz kadarıyla biliyoruz ki, Cahiliye Devrinde, kadının hiçbir hükmü olmamasıyla birlikte, bir utanç vesilesiydi.

Peki, İlâhî emirler ve Peygamber (asm) tavsiyeleriyle bulunduğu konumdan çıkarılıp, hak ettiği yere gelen kadından, günümüz kadınına kadar gelen süreçte ne değişti? ‘Tarih boyunca kadın’a baktığımız bu ayki kapak dosyamızda, kadının İslâmiyet’le haklarına ka­vuşması, kadının bir emanet, şefkat abidesi olması ve anne olarak kadın gibi daha birçok başlık sizleri bekliyor.

Evlilik baskısı

Kişiler üzerindeki evlilik baskısı, evlilik tercihleri, aile ilişkileri ve herkes evlenmeli mi? gibi birçok konuya değindiğimiz sayfamızda bu ay Aile Danışmanı & Psk. Vildan Kaldırım Sandal ile gerçekleştir­diğimiz röportaj yer alıyor.

Kız çocuğu yetiştirmenin incelikleri

‘0-6 yaş arasındaki çocukluk döneminde dahi, ruhsal gelişimin gidişatı, kız ve erkek çocuğa göre farklılıklar gösterir’ diyen Psk. Banu Arslan, Çocuk Eğitimi sayfasında, kız çocuklarının nasıl yetiştiril­mesi gerektiğine dair ipuçları veriyor.

Renkli sayfalar

Meyve suları gerçekten, meyvenin suyundan mı yapılıyor? Zannedildiği kadar masum olmayan bu içecekler, ‘Ne Yiyoruz?’da kaleme alınıyor. Son dö­nemde adını sıkça duyduğumuz temizlik maddele­rinin incelendiği Sağlık sayfamız ve her ay olduğu gibi Ayın İçinden, Esmaül Hüsna, İbret Levhaları ve Kitaplığımızdan sizleri bekleyenler arasında. Keyifli okumalar…

Tebrik

Seksen küsur sene manevî ve bâki bir ömrü kazandırmak sırrını taşıyan şuhur-u selâsenizi ve Leyle-i Regaibinizi şimdiden tebrik eder, hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ederiz.

One Comment

  1. Posturecorrectorformen

    Güzeldi. Teşekkürler

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*