Dekorasyon

Kış bahçesi

Biliyorum bu kış günlerinde hepiniz balkon oturmalarını özlediniz ve o günler için biraz daha beklemek gerektiğini düşünüyorsunuz. Soğuk havalar, yağmur derken iyice içerden çıkamaz olduk. İhtiyaca binaen son dönemde cam balkon sistemleri arttı. Biz de havalar soğudu diye balkon keyfimizden uzaklaşmak istemediğimiz için balkonumuzda küçük ve kullanışlı tasarımlar yapabiliriz. Balkonları daha kullanışlı ve yaşanabilir mekânlar kılmak için masa, sehpa ve benzer mobilyalara ihtiyacımız var. Balkonunuzu cam ya da saydam malzemelerle kapatıp bir nevi soğuk günlerde sera etkisi oluşturup keyifli bir alan haline çevirebilirsiniz.

Kış bahçesi etkisini yakalamak isteyenler bu değerlendirmeyi teras katlarında da yakalayabilirler. Teras katlarının kışın kapatılmasını cafe gibi dış mekânlarda çok sık görüyoruz. Tavan sistemlerinde kullanılan özel sistem ithal bir ürün olduğu için, biraz maliyetli olsa da yaz, kış kullanmak için çok amaçlı bir alan ortaya çıkmış oluyor. Terasta yapılan bu sistemle sıcak günlerde tavanın açık da kullanılabilmesi, içi ve dış mekânın birleşmesinde muhteşem bir bütünlük oluşturmaktadır.

Balkon ve teras katların yanı sıra bahçeli bir eve sahipseniz üst katlarda balkon çıkıntısı yerine zemin katta bahçeyi kullanarak cephede çıkma bir alan oluşturabilir ve bunu balkon, kış bahçesi, dinlenme alanı ya da yemek bölümü gibi değerlendirebilirsiniz. Bu tasarladığınız balkon güneş ışınlarından yararlanmayı hedeflendiği için tavanı da dâhil olmak üzere cam sistemler kullanmanız daha doğru olacaktır. Sıcak yaz günleri için de isterseniz perde kullanabilir ya da dış cephesinde örtücü bir sistem kullanabilirisiniz.

Bunların yanı sıra bahçenizin bir bölümünü de değerlendirebilirisiniz. Bahçenizin en sevdiğiniz alanını ya da en ücra köşesine dahi kapalı bir  mekân olarak tasarlayabilirsiniz. Sahip olduğunuz alanı değerlendirerek istediğiniz tarz ve ihtiyaçlarınıza cevap verecek bir kış bahçesi, oluşturabilirsiniz. Burada günü verimli geçirip doğal ışıktan yeterince faydalanabileceğiniz gibi misafirlerinizi de ağırlayarak keyifli zaman geçirmeniz mümkün. Bu mekânı tasarlarken göz karmaşasına yer vermeden, manzaranızı bölmeyen şeffaf tasarımlara yönelmeniz daha doğru bir seçim olacaktır. Yalın ve basit çizgilerle etkileyici bir sonuç elde edebilir stil sahibi dekorasyonunuz, seçeceğiniz mobilyalarınız ve aksesuarlarınızla tarzınızı ortaya koyabilirisiniz.

 

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*