Editör

Gençler neden evlen(e)miyor?

Yaz mevsimi ne kadar tatil demekse, kimileri için bir o kadar da düğün-dernek zamanı demektir. Hâl böyle olunca bizler de bu ay, mevsimine uygun bir konuyla karşınızdayız. Evlilik, üzerine kitaplar, maka­leler yazılmış, birçok araştırma ve çalışmaya konu olmuş, alanında binlerce uzman yetiştirmiş, çok geniş ve derinlikli bir konu.

Ummandan katre misali sunmaya çalıştığımız bu sayımızda, belki de birçok ailenin ve gencin muzda­rip olduğu bir konuyu kapağımıza taşıyarak “Günümüz gençleri neden evlenmek istemiyor?” sorusunu uzmanlarımıza sorduk.

İnsanlık tarihinin en eski kurumu diyebileceğimiz ailenin, tıpkı geçmişteki örneklerde olduğu gibi, ev­lilik yolunu kapatma ya da zorlaştırma çabalarıyla tahribata uğratıldığı günümüzde, ‘Gençlerin evliliği geciktirmesindeki sebepler, evlilik yolu zorlaştırılıyor mu? Evliliklerin maddi külfeti ve evliliğin mahiyeti’ gibi birçok konuya değindik.

Kur’ân’ın kadına verdiği hak; Mehir

İslâm’ın kadına, nikah akdiyle birlikte vermiş olduğu bir hak olan ve ince çizgileri bulunan mehir hak­kında, akla gelebilecek sorulara cevap bulacağınız çalışmamızı okuyunuz, okutunuz efendim…

Çocuk eğitiminde Ödül ve ceza

Ödül ve cezanın, dünyada gelmiş geçmiş tüm ebeveynlerin çocuklarına karşı farkında olarak veya ol­mayarak hayatlarında en az bir defa kullanmış olduğu birbirinden ayrı, bir o kadar da iç içe olan iki kavram olduğunu vurgulayan Psk. Banu Arslan, karne zamanın da geldiği şu günlerde, ödül ve ceza konulu çalış­masının birinci bölümüyle sayfalarımızda yerini alıyor.

Yenilenen muhtevasıyla Dağarcık

Dergimizin en renkli bölümü olan Dağarcık’ta bu ay; tabiî ve şifalı oda kokusu yapımının yer aldı­ğı Doğalı Varken, mutfaklardan eksik olmayan vanilin ve vanilyanın masaya yatırıldığı Ne Yiyoruz?, evlerimize canlılık katan bitkilerin yer aldığı Dekorasyon ve her ay olduğu gibi Mutfak Kitaplığı, Ki­taplığımızdan, Oyun ve daha fazlası sizleri bekliyor. Keyifli okumalar…

Tebrik

Mübarek Ramazan Bayramınızı tebrik eder, hayırlara vesile olmasını Cenâb-ı Haktan niyaz ederiz.

 

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*