Editör

Mizaca uygun eğitim mümkün mü?

Bir Eylül sayısıyla daha sizlerle birlikteyiz. Bundan bir yıl önce Enneagram’la birlikte kişile­rin doğuştan sahip olduğu mizaç özelliklerinden ve farklılıklarından bahsetmiştik. Peki, son dönemde oldukça ilgi gören ve aslî kaynaklarımızda da yer alan Enneagram’ın “mizaca uygun eğitim” yaklaşımıyla artık okul sistemlerinde yer aldığını biliyor muydunuz?

Her çocuğun mizacının, öğrenme, anlama şekillerinin birbirinden farklı olduğunu biliyoruz. Bir eğitim sezonuna daha merhaba diyeceğimiz şu günlerde, bizler de “mizaç merkezli eğitim” yaklaşımını temele alan Enoksis’i (Enneagram Okul Sistemi) kapağımıza taşıya­rak; ‘Mizaç merkezli eğitim nasıl bir eğitim anlayışı sunuyor? Eğitim kurumların­da nasıl uygulanıyor? Mizaçların dikkate alındığı eğitim kurumları, öğrenci, eği­timci ve veliye nasıl bir katma değer sağlıyor?’ gibi pek çok soruya cevap aradık.

Nedir bu tuvalet iletişimi?

“Tuvalet iletişimi doğumdan sonra herhangi bir zaman uygulanabilir; çünkü bu durum adı üstünde çocukla iletişim kurmak üzerinedir” diyen Psk. Ayşenur Aydoğdu Akten, bu ay bizler için tuvalet iletişimi ile tuvalet eğitiminin birbirinden ne kadar farklı olduğunu kaleme alıyor.

Eşler birbirinden ne bekler?

Eşlerin birbirinden en temel beklentisinin samimi ya­kınlık olduğunu vurgulayan Psk. Ramazan Uslu ile eş ilişkilerine dair yaptığımız hoş sohbet Evlilik sayfamızda sizleri bekliyor.

Yenilenen muhtevasıyla Dağarcık

Her ay farklı içeriklerle tazelenen Da­ğarcık’ta bu ay; reyhan bitkisi ve Osmanlı mutfağının meşhur reyhan şerbetinin anlatıldığı Doğalı Varken, çerçeve asma­nın nasıl sanata dönüştüğünün kaleme alındığı Dekorasyon, Muharrem ayı mü­nasebetiyle aşure tarifinin yer aldığı Tatlı Sayfa ve daha fazlası sizleri bekliyor. Ke­yifli okumalar…

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*