Editör

Memleket isterim, gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun…

“Bağa geliniz, yeşil giymiş tabiatı seyrediniz. İçiniz açılır, ruhunuz neşe bulur.”

Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî

Şehir hayatını tercih eden hemen herkesin şikâyet ettiği ortak bir nokta var; ‘Yeşile hasret yaşamak.’ Şehirde ve yeşille-tabiatla iç içe yaşayanlar olmakla birlikte maalesef ülkemizde ve bilhassa büyük şehirlerde bu artık çok mümkün değil. Öyle ki yeşil görmek, ormanda yürüyüş yapmak, güzel bir manzarayı temaşa etmek için bile bir giriş ücreti ödemek durumunda kalabiliyoruz.

Ne oldu da yaratılışından beri yeşille, tabiatla iç içe yaşayan insanoğlu toprakla olan bağını bu kadar kesti? Ondan uzaklaştı mı yoksa uzaklaştırıldı mı? İnsanın tabiata ve yeşile olan ihtiyacını kapağa taşıdığımız bu ayki dosyamızda, ekoterapi, şehir plânlamasındaki ağaç ve yeşil eksikliği, Bediüzzaman Hazretlerinin tabiat ve ağaçla olan münasebeti gibi birçok başlık ve birbirinden değerli çalışma sizleri bekliyor.

Nedir bu BLW? (Baby Led Weaning)

Türkçeye “Bebek önderliğinde ek gıdaya geçiş” olarak çevrilmiş bu kavram orijinalinde anne sütünü bırakmayı ifade ediyor. Anne sütünün bırakılmasını, bebeğe bırakmak, dolayısıyla bebeğin normal beslenmeye geçiş sürecini de kendi yönetmesine izin vermek anlamlarını içeriyor. Peki, nasıl bir yöntem bu BLW? Psk. Ayşenur Aydoğdu Akten’in tecrübeleriyle kaleme aldığı çalışma dergimizde sizleri bekliyor.

Sağlıklı birey, sağlıklı evlilik…

İlgiyle takip edilen Evlilik sayfamızda bu ay; Uzm. Klinik Psk. Ahmet Yılmaz ile evlilikte aidiyet duygusunu ve birçok alt başlığı değerlendirdik. İstifadeye medar olmasını diliyoruz.

Mevlânâ ve Şeb-i Arus

Bu ay Mevlana Haftası münasebetiyle andığımız Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî ve hayatına dair anekdotlar, İlahiyatçı Yazar Süleyman Kösmene’nin kaleminden Fıkıh Günlüğü’nde yerini alıyor.

Dağarcık’ta bu ay;

Deodorantlardaki büyük tehlikenin ve alternatif deodorant formüllerinin verildiği Doğalı Varken, şu aralar oldukça revaçta olan ve çok şık görünüme sahip halat saksı yapımının anlatıldığı El İşi ve her ay olduğu gibi pratik mutfak bilgilerin yer aldığı Mutfak Kitaplığı, Oyun, Bulmaca da sizleri bekleyenler arasında. Keyifli okumalar…

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*