Dekorasyon

Kapılarınızı ardına kadar açın

İç mimari unsurun en önemli öğelerden biri olan kapılar mekânın karakteris­tik özelliğini belirlemede çok büyük rol oynuyor. Mobilya ve benzeri öğelerin mekâ­nın atmosferini değiştirdiği gibi kapılar da bizim için neden değişebilir bir mobil­ya olmasın?

Teknolojinin gelişmesi çeşitliliğin artması her ala­na yansıdığı gibi iç mimari unsurların da gelişmesi ve ilerlemesine çok büyük kat­kı sağlamıştır. Eskiden akla tek tip ve belli standartlar­da kapılar gelirken, şimdi çok daha farklı stil ve form­da karşımıza çıkmaktadır. Bunlardan bekli de en baş­lıcası sürgülü, ahşap, cam olarak çok farklı modelde ve çeşitlilikte görmek müm­kün. Çok geniş bir yelpazeye sahip olan bu modellerde her zevke uygun bir tasarım bulmak mümkün. Kapılar konusuna değinmemin se­bebi evimizdeki hemen her şeyi değiştirmeyi ve yenile­meyi düşünürken, nedense kapılar göz ardı edilir. Büyük şehirlerde yaşayan ço­cukların hareket alanı bu kadar kısıtlanmışken, ne­den kapılar onlar için bir oyun alanı olmasın, şöyle bir kapı hayal edelim çocuklar için, tebeşirle yazı yazıla­bilen, resim çizilebilen kara tahtalı bir kapı. Unutma­yın ki evlerimizi, yaşadığımız alanı kısıtlı birer mekân olmaktan çıkarmak onu daha keyifli hale getirmek her zaman bizim elimizde.

Kapıların benim için belki de en büyük dezavantajı kapladığı alanlardır. Siz de bilirsiniz o kapı açılacak diye bazen koca bir duvar israf olur herhangi bir obje ya da mobilya konulamaz. Neyse ki bunun için de çok güzel bir yöntem var. Duvar içi sürgü sistemiyle bu kapıları siz de yapabilirsiniz. Böylece hem alandan tasarruf etmiş olursunuz, hem de kapıyı açınca birine çarpma durumunda da kurtulabiliriz.

Kapılarda çeşitliliği arttırmak çokça mümkün. Burada dikkat etmeniz ve baz almanız gereken tam olarak nasıl bir şeye ihtiyacınız olduğunu bilmeniz ve evinizi iyi tanımanız. Burada ne demek istiyorum? Hemen açıklıyorum, örneğin yukarda bahsettik ço­cuk sahibiyseniz kara tahtalı bir kapı çok kullanışlı olacaktır ama karanlık ve bazı bölümleri ışık almayan bir eve sahipseniz bu problemi de buzlu cam kapılarla yok edebilirsiniz. Böylece antre ve diğer alanlar da ışık almış olacak.

 

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*