Editör

Ruhumuzu doyurma zamanı

Merhabalar, yeni bir sayıya Bismillah diyelim…

Bu sayımızda yediklerimizin ruhumuzu ne kadar etkilediğini, oruç ile maddî-manevî nasıl dinlendiğimizi ve beslenmenin maneviyata olan etkisini ele aldık.

Evet mübarek üç ayların içerisindeyiz. Bu manevi doyma ve arınma zamanlarını istifadeli kullanmak gerekir. Bu ay içerisinde olan bütün senede kudsî bir çekirdek hükmündeki Leyle-i Berat ve mübarek Ramazan ayını fırsat bilmeliyiz.

Ramazan ayı ile birlikte manevî açlığımızı daha fazla hissediyoruz. Vücudumuzun ihtiyaç duyduğu besinlerin yanında, ruhumuzu doyuran gıdalarımızı da alırsak İlâhî huzura kavuşabiliriz. Bütün azalarımızla tuttuğumuz oruçlar, mide ile beraber akıl, kalp ve ruhu da doyuruyor. Bu da insana mükemmel bir ziyafet veriyor.

Orucun şüphesiz pek çok hikmeti var. Bediüzzaman Said Nursi’nin bu konudaki izahlarını Nurdan Sayfalar bölümümüzde derledik. Devamını Ramazan Risalesi’nden okumanızı  tavsiye ediyoruz.

Yediklerimiz de manevîyatımızı etkiliyor. Dinimiz, temiz ve helal olanlardan yeteri kadar yememizi emrediyor. Yediklerimizin psikolojik, sosyolojik boyutunu düşünecek olursak, ruh halimiz de hissesini alıyor. Bu noktada doğru beslenmenin, manevî kemalat ile ilişkisini yakından görebiliyoruz. Sonsuz rahmet sahibi yaratıcımız, bütün azalarımızın gıdasını gönderiyor. Bize düşen helal dairede mide, akıl, kalp ile birlikte ruhumuzu da doyurmak.

Beslenme manevîyatımızı etkiliyor

Dergimiz bu ay birbirinden renkli muhtevasıyla sizleri bekliyor. Klinik Psikolog, Uzm. Dyt. Merve Öz, “İnsan psikolojisi ve beslenme” konulu röportajında, ruh halimizin yediklerimizi nasıl etkilediğini anlatıyor. Uzm. Dr. Dolunay Coşkun, Beslenmenin manevîyata olan etkisinden bahsediyor. “Bilinçli beslenelim” diyen diyetisyen Kübra Bal, aralıklı oruç ve doğru beslenmenin ipuçlarını veriyor.  Evlilik sayfasında Psikolog Özge Gökhan Kır, evliliği yıpratan davranışları konuşuyor. Klinik Psk. & Aile danışmanı Banu Arslan, Çocuk Eğitimi sayfasında, duyu bütünleme ve oyun terapisinden bahsediyor.

 

Mikrop kırıcı karışımlar

Dergimize ayrıca renk veren Dağarcık sayfalarını da okumadan geçmeyin derim. Mikrop kırıcı antiseptik karışımların yer aldığı Doğalı Varken, dekoratif rafların yapımının anlatıldığı El emeğim, yeni mutfak dekorasyon tarzı ile Dekorasyon, şifa niyetine Lezzetli tarifler, her ay olduğu gibi Mutfak Kitaplığı, Esma-i Hüsna, Cevşen-ül Kebir’den dualar, Bulmaca, Kitaplığımızdan ve diğer tüm sayfalar sizleri bekliyor. İstifadeniz bol olsun. İyi okumalar…

 

 

 

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*