Editör

Eller semaya

“Ramazan`ın ilk gecesinde Cennet kapıları açılır. Her gece sabaha kadar bir münadi seslenir: Günahlarının affedilmesi için istiğfar eden yok mu? Tevbe eden yok mu? Allah tevbesini kabul buyursun. Dua eden yok mu? Cevap verilsin. Kendisi için bir şey isteyen yok mu? isteği hemen karşılansın.” Müsned, 4:22.

Şefkat ve merhametin  her yeri kuşattığı bir aya giriyoruz. Rahmet ayı olarak da bilinen Ramazan ’ı oruç ve ibadetle geçiren kullara, Allah  tarafından mağfiret kapıları açılıyor. Yapılan ibadetler, okunan hakikatler, edilen duâlar, İlâhî rahmetin celbine vesile oluyor. Bu sebeple bu ayı günahlardan arınmak ve mânevîyat kazanmak için büyük bir fırsat olarak değerlendirmek gerekiyor. Bire bin verilen sevapların kat kat artacağı bu günler, duâ ve tövbe etmenin tam zamanıdır. Ömrün bereketlenmesine, musîbetlerin gitmesine ve kurtuluş kapılarının açılmasına vesile olan duânın şefaatine sığınalım.

Özellikle duâya daha çok ihtiyacımız olan şu günlerde, içinde bulunduğumuz girdaptan bu sayede kurtulabiliriz. Yeter ki dersimizi alıp, niyaz edelim.

Dua ayı olan Ramazan’da ellerimizin semada buluşması için, kapak dosyamızda “Dua’nın ehemmiyeti” konusunu ele aldık. Eserlerinde dua ve ubudiyet mevzularına çok geniş yer veren Bediüzzaman Said Nursi’nin izahlarıyla anlatılan dosyamızı istifadenize sunuyoruz.

 

Şifa  kaynağı Kur’an

Bu ay dergimizde çok ibret verici, bir o kadar da güzel bir hadiseye yer verdik. İşitme engellilere işaret diliyle, görme engellilere Braille alfabesiyle Kur’ân ve din eğitimi veren Şeyma Erkoç’un anlatımıyla, engelli öğrencilerin  azim ve başarılarına şahit olacaksınız. Gayret ve inançlarına hayran kalmamak elde değil. Onları tanıdıktan sonra asıl engelin kimde olduğuna siz karar verin.

 

Meryem Tortuk’a rahmet dualarıyla

2016’nın mayıs ayında vefat eden editörlerimizden Meryem Tortuk’u vefatının 4. senesinde rahmetle yâd ediyoruz. Bu vesileyle, onun yıllar önce yazmış olduğu şu temennisine amin diyoruz: “Bulutlarla saklambaç oynayacağım yine, gökyüzü tarlasında bir oyun bahçem olacak. Dünyanın her yerinden gelen çocuklarla birlikte oyunlar oynayacağız orada. Yıldızlar lambamız, ay salıncağımız, dünya kaydırağımız olacak…”

 

Ramazan’ı şenlendirecek sayfalar

Dergimizde birçok renkli sayfalar yer alıyor. “Evlilikte ve eş seçiminde farklılıkların önemi”ni Evlilik, “Corona virüs tehditi hayatlarımızı ve duygularımızı nasıl etkiledi”ğini Röportaj, Bağışıklığımızı nasıl güçlendirmemiz gerektiğini Sağlık, Ramazan’da yapabileceğiniz yemekleri Lezzetli Tarifler, Çocukların evde oynayabilecekleri oyunlara Oyun, ve birbirinden güzel birçok yazıyı diğer sayfalarda bulabilirsiniz. İstifadeli okumalar…

 

 

 

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*