El Emeğim

KIRLENT VE ÇANTA YAPIMI

El Emeğim’den herkese merhaba!

Bu ay daha evvel kullandığımız parmak örgüsü iplerin farklı bir çeşidiyle iki farklı çalışma yapacağız.  Bu seferki ipimiz Puffy ailesinden Fur.

 

Malzemeler
Alize puffy fur ip,
Plastik çanta kanvası,
Astar,
Çanta mıknatısı,
Çanta zinciri.

 

Kırlent yapımı

İpi kırlentin etrafını tam dolanacak şekilde ölçüp, bağlayın, halka oluşturun. İlmekleri birbiri içinden geçirerek örün. Bitirme noktasına gelince, ilmekleri bir sağdan bir soldan alıp çaprazlayarak bitirin. Böylece kırlentin üstü tamamen kapanmış olacak. Alt kısmını da kırlenti geçirdikten sonra dikerek kapatın.

 

Çanta yapımı

İpi plastik kanvasa göre ölçün. Ardından sağdan sola, soldan sağa doğru gelerek örün. Yani örgüyü, arkasını önünü çevirmeden, dokuma yapar gibi öreceğiz. Çantanın yan kısımlarını oluşturacak çıkıntılara geldiğinizde, yine ipi ölçerek ilmek arttırın. Çıkıntılar bittiğinde bu sefer kesme işlemi yapın. Örgüyü kanvas ile eşleşinceye dek devam ettirip, her zamanki gibi bitirme işlemi yapın.

Şimdi sıra geldi kanvasın iç kısmını astarlamaya. Kanvası astarın üzerine koyup kalıp çıkarın. Kanvasın kenarlarında 1’er delik kalacak şekilde astarlayın. Kapak kısmına mıktanısı da yerleştirin. Ardından örgüyü kanvasa çatal iğne ile tutturup, daha evvel bıraktığınız deliklere dikin. Çantanın yan kısımlarını da aynı anda gövdeye dikin. Açıkçası bu kısım ince işçilik olduğundan insanı biraz zorlayabiliyor. Şimdi de çantanın gövde kısmında olması gereken mıknatısı takın. Zinciri de diktiğinizde çantanız hazır olacak. Haydi kolay gelsin hanımlar…

 

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*