El Emeğim

Örgü supla

Malzemeler

  • Kartopu sakura bambu ip
  • 3 numara tığ

Merhabalar, bu ay El Emeğim’de çok şık bir supla öreceğiz. Tabi örgünüzü sadece supla olarak değil, çeşitli şekilde de kullanmanız mümkün. Tığ işi bilen herkesin kolaylıkla yapabileceği tarifi şöyle:

1. Sıra: Halka ile başlayıp 24 trabzan yapın.

2. Sıra: Her bir trabzanın üzerine 1 zincir ara ile 24 trabzan yapın.

3. Sıra: Bir alt sırada oluşan kutucukların üzerine, bir su taşı bir sık iğne, bir su taşı bir sık iğne yaparak tamamlayın. (Su taşı yapmak için; 2 trabzan 2 zincir 2 trabzan yapınız.)


4. Sıra: Her bir su taşının tepesine, tekrardan su taşı yaparak aralara 1 zincir örün.

5. Sıra: Bu sırada da yine su taşının üzerine su taşı yapın. Sonrasında 1 zincir çekip, aradaki boşluğa, 2 kerede çıkaracak şekilde trabzan yapın. Ardından yine 1 zincir çekip diğer su taşına geçin.

6. Sıra: Her bir su taşı üzerine yine su taşı yapıp, bu sefer 3 zincir çekip, aradaki trabzanın üzerine sık iğne yapın. Sonrasında 3 zincir daha çekip diğer trabzana geçin.

7. Sıra: Her bir su taşı tepesinden, diğer su taşı tepesine 9 zincir çekin.

8. Sıra: Zincirlerin üzerini 12 trabzan ile kapatın.

9. Sıra: Bir altta ördüğümüz trabzanlar ile 12 dilim elde ettik. Bu sırada, bir dilimden diğer dilime geçerken, yanyana 3 trabzan yapın. (Yani, bir dilimin 12. trabzanına, aradaki boşluğa ve diğer dilimin 1.trabzanına denk gelecek şekilde) Fakat bu 3 trabzanı yaparken, son ilmeklerini tığdan aynı anda çıkarın. Yani üçünü bir araya toplayın. Sonrasında 2 şer zincir çekerek, 1 trabzan ara ile yine trabzan örün. Bu işlemi dilim sonuna kadar devam ettirin. Dilim sonunda, ilk anlattığımız gibi 3 trabzan yanyana, aynı anda tığdan çıkararak örün. Bu düzen ile 9.sırayı tamamlayın.

10. Sıra: 9.sırada her dilim için 5 kutucuk elde ettik. 3. kutucuğa su taşı gelecek şekilde, 3 zincir ve sık iğne yaparak ilerleyelim. Yalnız bu sıradaki su taşı trabzanları 2 şer değil 3 er adetten oluşacak.

11. Sıra: Su taşlarının her bir trabzanı üzerine 1 zincir ara ile trabzan yapın. Tepedeki boşluğu da aynı şekilde 3 trabzan ile doldurun. Böylece toplamda 9 trabzan olacak. Ardından 3 zincir çekip, bir alttaki sıranın tam ortada kalan boşluğuna sık iğne ile bağlayın. Yine 3 zincir çekerek diğer su taşına geçin.

12. Sıra: Bütün trabzanların üzerine pipirik yapın, her iki bölüm arasındaki zincirlerin üzerini de 2 şer sık iğne ile kapatın.

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*