Tefekkür Dünyası

Fırsata Çevirmek

Hayat bazen acı şeyler yaşatır, ızdıraplar çektirir; sonra da karşımıza geçer, hadi bakalım bunu fırsata çevir der. Ama insan yaşadıklarının altındaki güzelliği göremez, çünkü o an acıdır tek hissettiği şey.

İşte tam bu aşamada toprağı kullanmalı insan, sıkıntıların, ızdırapların üstünü örtmeli toprakla. Sıkıntı çekirdek ve tohum gibi dinlensin. Toprak yumuşatır onu, sarar sarmalar. Sonra bir bakarsın ki toprağın üzerindeki çiçekler çimenler gibi, hayatında da güzellikler yeniden çıkmış, biraz sabırla…

İşte ızdırabını fırsata çevirmeyi başarmışsın demektir. Toprakta olan çekirdeğin ağaç olduğu, meyve verdiği gibi senin de ızdırap çekirdeğinden insanlığa fayda veren eserler çıkartman gerekir. İşte kısa sürede çiçekler açar huzur verir insana. Çekirdek ise, uzun vadede geri dönüşümünü sağlar, insanların eserleri gibi. “Sabırla o çekilen sıkıntılar, ubudiyet toprağı altında, İslamiyet suyuyla, imanın ışığıyla, ahirette cennet yemişleri şeklinde sümbüllenirler.” Anlayacağın hiç bir acı boşa gitmez!..Aziz dostum!..

Ayşenur Yaşar

 

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*