Kapak

“İnsanlığın kurtuluşu Risale-i Nur’da”

Aylık kadın aile dergisi  374.sayısında Bizim Aile, Mart sayısında kapak başlığını “İnsanlığın kurtuluşu Risale-i Nur’da” olarak belirledi. Mübarek gecelerden Berat gecesinin bu ayda olması hasebiyle, kurtuluş çaresi olarak Kur’an’ın manevi tefsiri olan Risale-i Nur’u nazara vermek istedik. Rahmetin ve merhametin her yeri kuşattığı mübarek gecemiz şimdiden mübarek olsun.

 

Tabiat Risalesi Japonca’ya çevrildi

Dergimizin Kapak dosyasında Prof. Dr. İlyas Üzüm ile Risale-i Nur üzerine röportaj var. Cenk Çalık, “Zamanın ilânatı: Online (çevrimiçi) dersler” başlıklı yazısında, Risale-i Nur’un ehemmiyetini anlatıyor.
Japonya’dan gelerek Müslüman olan ve Risale-i Nur okuyan Hatice Demir, Tabiat Risalesi’ni Japoncaya çevirme sürecini dergiyle paylaşıyor. Psk. Ayşenur Aydoğdu Akten, karantinada geçen aile hayatını ele alıyor. Doğadan topladığı yaprak, dal, ağaç kabuğu gibi malzemelerle takılar tasarlayan Gizem Gül Taşçı, bu serüvene nasıl başladığını anlatıyor.

 

Kışın kahvaltı yapmanın önemi

Çevre Mühendisi Elmas Zeynep Salihoğlu, Geri Dönüşüm sayfasında “Ekolojik ayak izi nedir?” başlıklı yazısı yer alıyor. Öğrenci Diyetisyen Nurbahar Salihoğlu, Beslenme sayfamızda kışın kahvaltı yapmanın önemini anlatıyor. Derginin Dağarcık bölümü birbirinden renkli içeriklerle kış günlerimizi ısıtıyor. Bu ay, Lezzetli Tarifler’de Fellah Köftesi, El Emeğim’de toka yapımı , Doğalı varken sayfamızda toksinlerden arınmak için Oil Pulling (yağ çekme) tarifi var. Esma-i Hüsna, Cevşen-ül Kebir’den dualar, Kitaplığımızdan ve Bulmaca sayfaları da yepyeni muhteva ile istifadenize sunuyoruz. İyi okumalar…

 

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*