Hayatın İçinden

Her eve bir kedi

Arkadaşımın apartman kömürlüğünde yavru bir tekir kedi bulmuştum. Müthiş bir şeydi! Aldım eve getirdim fakat bu bir canavar kesildi. Bazı kediler öyledir. Hayvanların psikolojisi, kedi psikolojisi üzerine çalışmalar yapan uzmanlar var. O zaman bunu bilseydim mutlaka danışırdım. Çünkü tırmalanmayan, ısırılmayan kimse kalmamıştı bu kedim tarafımdan. Herkesi tırmalayan kedim vefat edince sakin, yumuşak başlı bir kedim olsun diye bir İran kedisi aldım. Ondan sonra kedim yalnız kaldı, canı sıkılıyor bunun yanına bir arkadaş olsa dedim bir tane daha İran kedisi aldım. Ardından aldığım dişi İran kedisini çiftleştirmek istedim. Kısaca o keyfi yaşamak istedim; hamile kalacak, bebekleri olacak, o bebeklere bakacağız… Altı tane yavru doğdu ve evdeki kedi nüfusu sekiz oldu. Normalde insanlar o yavruların bir tanesini ya da iki tanesini tutup geri kalanını sahiplendiriyor. Çok da isteyen oldu ama hepsi böyle beyaz beyaz şahane kediler… Ben verebildim mi? Hayır veremedim. Dolayısıyla evdeki sekiz kediyle yaşamaya devam ettim. Sonrasında gelenler hep zorunlu durumlardan oldu. Ya kapımıza bırakıldı, ya otobanda gördüm… Ondan sonra Bodrum’da bir balıkçıda ayağımın altında gezinen ve çok hasta olduğunu gördüğüm bir kedi derken 14 tane kedi oldu. Şu anda 6 İran 8 karışık cinsten kedim var.

Şarkıcı Nilüfer kedi sevgisini biraz abartsa da (!) hayvanları şiddetten korumak için hukukî düzenlemeler yapılması gerektiğini anlatıyor.  (Milliyet Pazar,  28 Mart 2021)

 

Tiktok’a izin yok!

Oğlumun Instagram’ı yok. Çok şükür kitap okuyabilen, spor yapan, bir çocuk yetiştirdim. Sosyal medyada hepimiz varız ama çocukların çok küçük yaşlarda TikTok’larda dans falan etmesi bana biraz fazla ve aşırı geliyor. Anne babalara şunu önerebilirim: Çocukları daha çok spora, kitaba yönlendirsinler. Ayrıca çocuklar çocukluklarını yaşamalı

Eski manken ve sunucu Ebru Şallı 13 yaşındaki oğlunun kitap okuması ve spor yapması ile gurur duyuyor. Sanal bağımlılığın hızla yaygınlaştığı günümüzde haklı değil mi? (Günaydın, 7 Nisan 2021)

 

Öğretmen havalı spikerler!

Haberlerden şikayetim var. Sabah ve akşam haberlerinde sunucuların haber vermek yerine, siyaset ve toplum hayatıyla kendi fikirlerini bir otorite ve öğretmen havasında artan doz ve güvenle ders vermesinden rahatsız oluyorum. Haberleri öğrenmek istiyorum; ders değil.

Prof. Dr. Acar Baltaş   twetter hesabında haber spikerlerini böyle  eleştiriyor. Televizyondaki haber programlarını izlemeyi bırakanların hızla arttığı günümüzde haklı bir eleştiri.

 

Kalbiyolojik anne

Biz koruyucu annelere “kalbiyolojik anne” deriz. Yaşar’ı evlat edindikten sonra onu büyüttüm ama gerçeği hiç saklamadım. Onu hep “Sen benim kalbimden doğdun” derim.  Asıl sürpriz koruyucu anne olduğum gün hamile olduğumu öğrenmemdi. Bu inanılmaz bir keyif, inanılmaz bir hissiyat. Benim iki oğlum var. Birini kalbimde, birini karnımda büyüttüm ikisi de birbirine candan bağlı.

Ödüllü tasarımcı Simay Bülbül farklı duygularla yaşadığı anneliğini anlatıyor. Bir İlahiyatçıdan Hz. Asiye’nin bir çok hikmetin yanında Kur’ân’da günümüzdeki koruyucu annelik müessesesine bir model insan olarak anlatıldığını belirtmişti.  İlginç değil mi?

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*