Editör

Sürdürülebilir sade bir hayat

Sadelik, huzurun anahtarıdır derler. Hakikaten öyle. Ne kadar az şeylere sahipsek, o kadar sakin, o kadar huzur buluruz. Sade bir hayat için sadece az eşya sahibi olmak da yeterli olmuyor. Sahip olduklarımızı nasıl kullandığımız, hayatımızdaki atıkları ne kadar azalttığımız da bir o kadar önemli. Tamamen olamasa da ufak tefek değişiklikleri rutin hale getirmek bile, hem kendimizi, hem dünyamızı güzelleştiriyor. Sadeleşmenin, en başta kendimizden, evimizden başlaması gerekiyor. Özellikle karantina dönemlerinde daha çok vakit geçirdiğimiz evlerimizde çöp üretmeden, daha atıksız yaşayarak sadeleşmenin kıymetini daha iyi anlıyoruz.

Kainattaki her şeyi muntazam düzenli ve israfsız yaratan Rabbimiz de, bizden kendi dünyamızı bu bilinçle idare etmemizi istiyor. Sığınaklarımız olan yuvalarımızı başta kendimiz ve kainattaki tüm varlıklar için daha yaşanılabilir kılmamız bekleniyor.İnsan bu sorumlulukla adımlarını dikkatle atarsa, tasarruf ve geri dönüşümlerle sade huzurlu bir hayatı yakalamış olacaktır.

Bu ay dergimizde, daha atıksız sürdürülebilir sade bir hayat için ne yapabileceğimizi konuşacağız. Gelmekte olan Ramazan Bayramınızı kutlar, istifadeli okumalar dileriz.

 

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*