Doğalı Varken

Cilt detoksu için kuru fırçalama

Pürüzsüz bir tene sahip olmanın en önemli adımlarından biri cildinize kuru fırçalama ile detoks yapmak.
Cildinizi ölü hücrelerden arındırarak yenilenmesini ve nefes almasını, lenfatik sistemi uyararak toksinlerin hızlı ve etkili şekilde atılmasını ve kan akışını hızlandırarak cildi tazelemeye yardımcı olmasını sağlayan kuru fırçalama, düzenli olarak kullanıldığında gözle görülür bir fayda sağlıyor. Ayrıca uygulama sırasında vücudunuza yaptığınız masaj, sertleşen kaslarınızı gevşetip stres atmanıza yardımcı oluyor. Aynı zamanda pek çok cilt problemine de iyi geliyor.

Cilde Kuru Fırça Uygulamanın Faydaları:

Kan dolaşımını hızlandırıyor
Kusursuz bir cilde sahip olmanın en önemli şartlarından biri hücreleriniz sürekli olarak yenilenmesi. Hücrelerinizin yenilenmesi de kan dolaşımınızın hızına bağlı. Kuru fırçalama kan dolaşımını hızlandırır, dolaşımın artması genel sağlığınız için iyidir. Dolaşım bozukluğu, bağışıklık sistemini zayıflatır, ellerde ve ayakta soğukluk, ekstremitelerde şişme ve uyuşma, varisler veya yorgunluk gibi birçok semptoma yol açar.

Lenfatik sistemi uyarır
Vücudun bağışıklık sisteminin önemli bir parçası olan lenf sistemini de uyaran kuru fırçalama tekniği vücuttaki toksinleri atmayı sağlar. Cildin düzenli fırçalanması vücuttaki lenf akışını uyaracak ve vücut doğal olarak kendi detoksunu yapmaya başlayacaktır.

Ölü hücreyi temizliyor
Ölü hücrelerden tamamen arınmanızı sağlayan bu teknik ile cilt canlı ve yeni bir ten kazanıyor. Ayrıca cildinizdeki tüm renk ve doku eşitsizliklerini gideriyor.

Gözeneklerinizi arındırıyor
Kuru fırçalama, ölü hücrelerinizi cildinizden atarken aynı zamanda vücudunuzdaki yağı ve kiri de temizleyerek gözeneklerinizin açılmasını sağlıyor. Böylece nefes almaya başlayan cildiniz son derece canlı ve sağlıklı görünüyor.

Tüm bu faydaların daha etkili bir hale gelebilmesi için gün içerisinde bol su tüketmeyi ihmal etmeyin. Cildinize dışarıdan ve içeriden nem desteği sağlayın. Ayrıca düzenli olarak vücudunuz için de detoks yapın. Unutmayın; beden sağlığınızın cildinize yansıyor.1

Kuru fırçalama yaparken bunlara dikkat edin:

* Cildinizin hasar görmemesi için sert bir şekilde fırçalamayın.
* Vücudunuz kuru iken fırçalayın.
* Sabahları uygulamaya özen gösterin. Kuru fırçalama tekniğinin canlandırma ve enerji verme özelliği olduğu için bu uygulamayı sabah yapmanız daha doğru bir tercih. Böylece güne daha zinde başlayabilirsiniz.
* Aşağıdan yukarıya doğru uygulayın. Kan dolaşımınızın iyice hızlanabilmesi için fırçayı aşağıdan yukarıya doğru uygulayın. Ayaklarınızdan başlayıp kalbinize doğru yavaş ve dairesel hareketlerle vücudunuzu fırçalayın. Aynı şekilde kollarınızı da ellerinizden başlayarak omuz başlarınıza kadar fırçalayın. Karın ve göğüs kısmınıza ise dairesel hareketlerin saat yönünde olmasına dikkat edin.
* Doğal kılları olan fırçaları kullanın.
* Kuru fırçalama sırasında vücudunuzun güzel kokmasını isterseniz birkaç damla uçucu yağlı karışım kullanın.
* Fırçalamadan sonra duşa girin.
* Duş sonrası vücudunuzu cildinize uygun yağlarla nemlendirin.
* Fırçanızı 2 haftada bir sabunlu su ile yıkayın.
* Fırçanızı ıslak bırakmayın.

Kaynak
1. www.oggusto.com

 

 

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*