Editör

Yeni döneme Bismillah

Her hayrın başı Bismillah ile söze başlayalım. Besmelenin bitmez, tükenmez kuvvetine sığınalım. Musibetlerin arttığı asrımızda ümidimizi yeniden tazeleyelim.

Bismillah ne büyük bir kuvvet, ne tükenmez bir hazine. Öyle mübarek bir kelime ki, bizi doğrudan doğruya kâinatın yaratıcısı olan Rabbimize bağlıyor. Allah’ın adıyla bir işe başlamak ve bütün sebeplerden sıyrılarak sadece O’na yönelmek, insana büyük bir kuvvet veriyor. Yeni bir işe başladığımızda, sıkıntıya düştüğümüzde, her anımızda O’nu anarak, ömrümüzü aydınlatıyoruz. Bismillah ile İslâmın nişanını taşıyoruz, yeni bir alemin kapılarını aralıyoruz.

Şimdi yeni bir Eğitim-Öğretim dönemine girerken, Bismillah ile ümitlenelim istedik. Biliyoruz ki besmelenin sırrıyla nice tohumlar çatlayarak sert olan taşı ve toprağı deliyor. O’nun adıyla tüm engeller kalkıyor. Ve her yaratılmış vazifesini yapıyor. Bizler de her işimizi taşı dahi yumuşatan bu anahtar ile görebiliriz. Açılmaz kapıları sonsuz kudret sahibi Yaratıcının himayesiyle açabilir, huzura kavuşabiliriz. Musibetlerin, imtihanların arttığı şu zamanlarda besmelenin bu sırlı hali hepimize ümit olsun. Karanlık geleceğimiz besmelenin nuruyla dolsun. İstifadeniz bol olsun. İyi okumalar.

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*