Editör

Geleceğin ümidi çocuklarımız

Herkesin, birbirine ve çevresine karşı sorumlulukları vardır. En önemli sorumluluklarımızdan biri de çocuklarımıza karşı olandır.  Çocuklar, Allah’ın emaneti olarak masum şekilde gönderilmiştir. Kur’an’ın ifadesiyle çocuk, “evin bereketi, ailenin umudu, toplumun geleceği”dir. Nitekim Peygamberimiz (asm), çocuklara değer vermiş, geleceğin ümidi gözüyle bakmıştır. Bu noktada çocukları geleceğe sağlam karakterler olarak hazırlamak gerekiyor.

Anne ve babanın en önemli görevi, onları doğru bir şekilde yetiştirmektir. Çocukları koruyup gözetmek, haklarını çiğnememek, maddi manevi gelişimine katkı sağlamak anne baba kadar toplumun da görevidir. Çocuklara küçük yaşlarda verilen terbiye ve ahlak eğitimi ile, toplumun geleceği de kurtulacaktır.  Peygamberimiz (asm), “Çocuğunun senin üzerinde hakkı vardır” buyuruyor. Ve çocukların dosdoğru sevgi ve ilgiyle yetiştirilmesi gerektiğini ifade ediyor. Çocukların haklarını korumak ve onları geleceğe hazırlamak için fıtrat eksenli nebevi metot esas alınmalıdır.

Çocuk gelişiminde Peygamberimizin eğitim metotlarının önemine dikkat çekmek için, bu ay dergi konumuzu “Çocuk gelişiminde Nebevî metotlar” olarak belirledik. Şefkat ve hakkaniyete, sabır ve hoşgörüye dayanan nebevi eğitim metotlarını uygulayalım ki, çocuklarımız hem dünyada hem ahirette huzur ve güzelliklere kapılarını aralasınlar. İstifadeniz bol olsun. İyi okumalar.

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*