Editör

Sanal alemde çocuk olmak

Nisan ayı ile birlikte bahara kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Recep, Şaban derken, nihayet şükür ayı olan Ramazan’a ulaştık. Ramazan ayının coşkusuyla baharı dolu dolu yaşayacağız inşaallah.  Bu ay dergi konumuzu “Sanal alemde çocuklar” olarak belirledik. Sanal alemin tehlikelerinden kurtulmak için yapılması gerekenleri bu sayımızda okuyabilirsiniz.

Dijitalleşmenin yaygınlaşmasıyla birlikte internet kullanan çocukların sayısı artış gösteriyor. Bilgisayar ve internet kullanımı zaman zaman eğitici, öğretici olsa da, kontrolsüz ve yanlış kullanıldığında kötü sonuçlar doğurabiliyor. Özellikle çocukların safi zihinlerini kirletmek isteyen birçok program ve oyun var. Bunlar, çocukların psikolojisini, aldığı kararları dahi etkileyebiliyor. Oynadığı sanal oyunlardan etkilenip intihar edenler, TikTok videosu için türlü hallere girenler, ne yazık ki durumun vehametini gösteriyor.

Bu yüzden anne babaya büyük görevler düşüyor. Çocuklara sanal alemin kapılarını kontrollü açmak ve doğru internet kullanımını öğretmek gerekiyor. Çocuklarla sıkı iletişim içinde olmak aileler için önemli bir adım olacaktır. Ramazan ayımız hayırlara vesile olsun. İstifadeli okumalar.

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*