Kapak

Sanal dünyada çocuk olmak

Bizim Aile Dergisi 387. Nisan sayısında, “Sanal dünyada çocuk olmak” kapak başlığıyla çıktı.

Aylık kadın ve aile dergisi Bizim Aile, bu ay sanal alem ve çocuk konusunu ele alıyor. Sanal alemin tehlikelerinden kurtulmak için yapılması gerekenleri bu sayımızda okuyabilirsiniz. Gelmekte olan Ramazan ayınızı tebrik eder, hayırlara vesile olmasını niyaz ederiz.

Çocuklarla sağlıklı iletişim kurulmalı

Kapak konumuz için, Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (SODİGEM) Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, ile röportaj gerçekleştirdik. Prof. Dr. Eraslan, sanal alemin tehlikelerine karşı çocuklarla sağlıklı iletişim kurulması gerektiğini söylüyor. Uzman Aile ve Evlilik Danışmanı Mukaddes Öztürk, Sanal alemin çocuk psikolojisine etkisini anlatıyor. Leyla Aslan, Evde ailecek oynanabilecek oyun tavsiyelerinde bulunuyor.
Fatma Nur Öztaş, Çocuk sayfamızda “Yenidoğan Döneminde Bebeğin Terbiyesi”ni anlatıyor. Hemşire Zeynep Toprak, Sağlık sayfamıza “Otizm eksiklik değil farklılıktır” yazısında otizm farkındalığından bahsediyor.

Ramazan’da altın öğün: Sahur

İntörn Diyetisyen Nurbahar Salihoğlu, Beslenme sayfamızda “Ramazan’da altın öğün: Sahur” yazısıyla sahurda yenilebilecek yiyecek tavsiyeleri veriyor. Çevre Mühendisi Elmas Zeynep Salihoğlu, Geri Dönüşüm sayfamızda “İsraf, bereketsizliğe sebeptir” yazısıyla israf konusuna değiniyor. Zehra Örnek Beşiroğlu, Oyun Ağacı sayfamızda “Kontrast kartlar beyin gelişimini destekliyor” yazısıyla oyun tavsiyelerinde bulunuyor. Birbirinden renkli diğer sayfalarımızı da okumadan geçmeyelim. İrmik helvası tarifinin verildiği Lezzetli Tarifler, mutfakta iktisat prensiplerinin anlatıldığı Mutfak Kitaplığı, Peygamberimizin dilinden dualar’ın ele alındığı Kitaplığımızdan, her ay olduğu gibi, Esma-i Hüsna, Cevşen-ül Kebir’den dualar, Bulmaca ve diğer tüm sayfalar sizleri bekliyor.

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*