El Emeğim

Lambader yapımı

Merhabalar hanımlar! Bu ay mini lambader yapmaya ne dersiniz? Bu özgün tasarımı, dilerseniz çiçeklik olarak da kullanabilirsiniz. Belki de baton mumlar ile şık bir mumluk… Tamamen zevkinize bağlı. Daha evvel kolay sepet dokuma yöntemini anlatmıştık. (Mayıs 2021 sayısı) Aynı yöntemi burada da kullanacağız.

Malzemeler
• Mini ahşap tabure
• Kalın çöp şiş
• Kağıt ip
• 6,10,14,18 cm’lik ahşap boncuk
• Sıcak silikon


Yapımı
Öncelikle malzemelerden bahsetmek istiyorum. Ahşap tabureyi ve boncukları online satış sitelerinden piyasaya göre çok daha uygun fiyata alabilirsiniz. Ben öyle yapıyorum. Çöp şişlere gelirsek, paketten illa ki yamuk olanlar çıkıyor, tasarımın muntazam olması için onları ayıklamayı unutmayın.
Artık yapımına geçebiliriz. Çöp şişleri 15 cm uzunluğunda işaretleyip, fazlasını kesin. Tabureye 1.5 cm ara ile yapıştırın. Çubukların toplamı tek sayı olmalı ki rahat dokuma yapılsın. Fazla veya eksik gelirse ara boşlukları ona göre ayarlayın. Yapıştırma yaparken, sağa sola veya öne doğru eğimli olmadan dik durmasına özen gösterin. İyice kuruduktan sonra dokumaya başlayabilirsiniz.
Dokuma için kağıt ipi fotoğraftaki gibi çöp şişelerin bir önünden bir arkasından geçirerek dolayın. Sonraki sırada ise tam tersini yaparak öndekilerin arkasına, arkadakilerin önüne geçirerek ipi dolayın. Başlarken ve bitirirken ipi yapıştırmayı unutmayın. Dilediğiniz uzunlukta bitirip, çubuklara bir sıra ara ile boncukları dizin.
Boncukların üzerine tekrardan dokuma yapıp, son sırayı yine boncuklarla tamamlayın. Tabureye yapıştırdığımız çubukların üzerini kağıt ip sararak kapatın. Son olarak, ipten saç örgüsü yapıp, ortadaki dokuma üzerine yapıştırın. Lambaderimiz hazııırrr!
Ben içine led ışık koymayı tercih ettim. Baton mumlar, led mumlar veya duy seti alınıp öyle de kullanılabilir. Kolay gelsin hanımlaaarrr!

 

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*