Editör

Peygamber metoduyla çocuk yetiştirmek

Çocuklar ilk eğitimini ve terbiyesini aileden öğrenir.  Bu noktada anne babanın tesirli olabilmesi için doğru bir eğitim metodu kullanması gerekir. Her konuda örnek olan Peygamberimiz (asm), çocuk yetiştirme konusunda da diğer peygamberler gibi bizlere örnek ve rehber olmuştur. Geliştirdiği Nebevî metodla çocuklardan başlayarak toplumu aydınlatacak etkili bir eğitim sistemi sunmuştur.

Peygamberimiz (asm), eğitime çok önem vermekteydi. Kendisinin bir öğretmen olarak gönderildiğini buyurmuş, içinde bulunduğu toplum fertlerini eğiterek de  risâlet görevine başlamıştı. En çok da toplumun geleceği olan çocukların eğitimine önem verirdi. Onlara hitap edebilmek için kalplerinin kazanılması gerektiğini bilirdi. Zorla değil, güzellikle, sevdirerek öğretirdi.

Peygamberimiz (asm), çocuk eğitiminin inceliklerini bildiği için ona göre bir metot geliştirmiştir. Başarılı bir eğitimcinin, O’nun (asm) gibi yumuşak huylu, güler yüzlü, adil ve örnek bir kişiliğe sahip olması gerekir.

Bugün bizler de bu Nebevî metoddan istifade edersek çocuklarımızın gönüllerine dokunabileceğiz. Hakiki manada eğitim ve öğretim sağlayacağız inşaallah.

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*