Gezi Notları

Sanat ve teknolojinin birleşimi: X Media Art Museum

Alanında Türkiye’de bir ilk olan dijital sanatlar ve yeni medya müzesi X Media Art Museum(XMAM) sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor.

Teknoloji, bilim ve sanatı bir araya getiren ve müzecilik anlayışını başka bir noktaya taşıyan X Media Art Museum, kültür-sanat alanında öncü projeleri ile bilinen DasDas iş birliğiyle açılmıştı. Uluslararası pek çok ödülün sahibi ve dünyaca ünlü Ouchhh stüdyonun “Leonardo Da Vinci: Wisdom of AI LightExhibition / Leonardo Da Vinci: Yapay zekâ Işığın Bilgeliği. Cern’denNasa’ya İnsanlık ve Metaverse” sergisi büyük ilgi gördü. Sergi, Temmuz sonuna kadar sürdü. Bir sonraki serginin Van Gogh’un eserleri olduğu söylendi.

Atölye çalışmaları da yapılıyor

XMAM, ölçeği değiştirilmiş bir gerçeklikle (ExtendedReality) sanatseverlere farklı deneyimler sundu. Tarihteki önemli eserlerle günümüzün sanat pratiğini teknoloji ve bilimle harmanlayarak dijital sanat ve yeni medya üretimlerine yer verdi.

Türkiye’de alanında ilk olan ‘XMAM’ müzesi; kapsayıcı, interaktif, disiplinler arası sanat üretimleriyle, seyircisini sanatının bir parçası yapan deneyimleri sergilerken; aynı zamanda müzede eğitim, atölye ve üretim çalışmaları da düzenleniyor. Çocuklar için de eğitim programları yapılıyor. XMAM, sanat ve teknolojiyi herkesin hayatına dahil eden çalışmalar üretecek.

XMAM, Metropol Istanbul’dayer alıyor. Gidiş biletlerinizi site üzerinden alabilirsiniz.

 

Leyla Sönmez

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*