Lezzetli Tarifler

Şeftalili smoothie

Yaz aylarında ferah içecekleri daha çok arıyor gözlerimiz. Sağlıklı ve doyurucu olan smoothie’ler, bağırsaklarınızın daha hızlı çalışmasına yardımcı oluyor. Günün her öğününde keyifle içiliyor. Mevsimine göre meyveleri kullanabilirsiniz. Biz şeftalili olanı tercih ettik. Şimdiden afiyet olsun.

Malzemeler

  • 3 adet büyük boy şeftali
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • ½ çay bardağı laktozsuz süt

 

Püf noktası

Şeftalileri kabuksuz bir şekilde dondurursanız blenderdan geçirirken pürüzsüz bir kıvam elde edersiniz. Dilerseniz dondurmadan da yapabilirsiniz.

Yapılışı

Şeftalilerin kabuklarını soyup, çekirdek kısmını çıkartın. Daha sonra minik küpler halinde doğrayın. Buzdolabı poşetine koyun. Şeftalilerinizi 1 saat kadar derin dondurucuda dondurun. Ardından çıkarıp blenderın içerisine aktarın.Üzerine süt ve yoğurt ilave ederek blenderdan geçirin. Pürüzsüz kıvamlı olmasını sağlayın. Yoğunluğuna bağlı olarak süt ya da yoğurt ilavesinde de bulunabilirsiniz.Karışımı bardaklara boşaltıp servis edebilirsiniz. Çiğ badem ya da ceviz ilave ederek besleyiciliğini artırabilirsiniz. Kıvamını yoğunlaştırmak için donmuş muz da ekleyebilirsiniz. Smoothie’leriniz hazır! Afiyetler olsun.

 

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*