Editör

Tüketim yerine kanaat

Nasıl geçtiğini anlayamadığımız bir yılın daha sonuna geldik. Tefekkür ve muhasebelerimizi yaptığımız şu günlerde, gelecek günlerin daha huzurlu, sağlıklı ve iktisatlı geçmesini ümit ediyoruz.

Ekonomideki çalkantılı durum pek umut vaat etmese de biz elimizden geleni yapmakla mükellefiz. Ekonominin böyle içler acısı olduğu bir durumda ne kadar az tüketim yaparsak o kadar iyi olacak. Harcamalar arttıkça yangın daha da kontrolsüz bir hâl alıyor. Tüketim yerine kanaat prensibiyle ekonomiye su serpebiliriz. Kanaat, berekete götüren sonsuz bir hazine gibi. Ne kadar istifade edilirse o kadar kazandırıyor.

Kur’ân, bizi iktisada dâvet ediyor. Allah’ın sevgisinin iktisat ve kanaatten geçtiğini, israf ve savurganlığın ise şeytanlara arkadaş ettiğini vurguluyor. Risale-i Nur’daki iktisat prensiplerini daha önce nazarlara sunmuştuk. Tekrar hatırlamakta fayda var. İktisadı geçim kaynağı olarak gören Bediüzzaman, kanaatin bereket sebebi olduğunu söylüyor. Bu yaklaşımı benimsediğimizde çok mesafe kat edeceğiz inşallah.

Bu ay dergimizde, tüketim yerine kanaatin teşvik edildiği bir ekonomik sistemin gerekliliği anlatılıyor. İstifademiz bol olsun. İyi okumalar.

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*