El Emeğim

Burgu tekniği ile çocuk panço yapımı

Merhabalar hanımlar! Kış ayının tam or­tasında sıcacık bir panço ile karşınızdayız bu ay! Böyle pofuduk bir panço için tek yapma­nız gereken Alize Puffy ip almak. İpin yapısı öyle yumuşak öyle kadifemsi ki, çocuklar bu pançoyu çok seviyor ve hiç üzerlerinden çıkarmak istemiyorlar. İp kendinden ilmekli olduğundan, tığ şiş gerekmeden, parmak ile örülüyor. Daha evvel bu iplerle sizinle battaniye de yapmıştık. Gelelim panço ya­pımına…

İpin başındaki ilmeği açıp, 24 ilmek sa­yın ve bağlayın (24 ve 25. İlmeğin arasına). 24 ilmekten 4 ünü, arada 5’er ilmek kalacak şekilde işaretleyin. İşaretlemek için çengel iğne veya işaretleme iğnesi kullanabilirsiniz. Ben hem fotoğrafta daha belirgin olması için, hem de örgü esnasında takıp çıkarması daha pratik olduğundan mandal kullandım. İşaretlediğimiz bu 4 ilmek, ön arka ve iki omuza denk gelecek ve buralarda arttırma yapacağız. Artık örmeye başlayalım.

Bağlayarak halka oluşturduğumuz il­mekleri soldan sağa doğru bükelim ve ipten gelen ilmekleri arkadan öne doğru geçirerek örelim. İşaretlediğiniz ilmeklere geldiğiniz­de 3’er ilmek geçirerek arttırma yapın. Or­tadaki ilmeği yine işaretleyip, bir sonra­ki sırada aynı şekilde arttırmaya devam edin. Omuzlarda sadece 3 sıra arttırma yapıp bırakın. Ön ve arkada panço bite­ne kadar arttırma işlemi devam ede­cek. Yeterli uzunluğa geldiğinde bitir­me işlemini, aynı şiş örgüsündeki gibi, ilmekleri birbirine geçirerek bitirin.

Sıra geldi boyun kısmına. İpten bir ilmek açarak, pançonun yakasındaki başlangıç boşluğuna geçirip bağlayın, diğer ilmekleri de her boşluktan geçirin, bir üst sıra ve sonrakilerde, pançodaki aynı bükme işlemini yaparak ilmekleri örün, yeterli uzunluğa gelen boyunluğu, aynı bitirme işlemi ile bitirin. Pançonuz kullanıma hazır. Kolay gelsin hanımlar.

Her türlü soru, fikir ve tavsiyelerinizi yaseminkopukdikici@gmail.com mail adresinden, @yaseminkopukdikici ve @elemegim_istanbul instagram adreslerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*