Editör

Dijital temizlik

Teknolojinin gelişimi ve yaygınlaşması ile hayatımızın içine giren sosyal medya, yediden yetmişe herkesin kullandığı çevrimiçi internet ağı. Ne kadar kontrollü ve doğru kullanırsak, o kadar faydasını göreceğiz.

Koronavirüs salgını ile birlikte sosyal izolasyonun uygulandığı süreçte sosyal medyanın nimetlerini daha iyi görmüş olduk. Türkiye’nin hatta Dünya’nın farklı yerlerinden kardeşlerimizle, çevrimiçi okumalar yaparak görüşme fırsatları bulduk. Teknolojinin sunmuş olduğu imkanları kullanarak, zaman ve mekandan kayıtsız kalabildik. Sosyal medya, bu dönemde birçok konuda imdada yetişti. Gerek hasta takibi, gerek alışveriş, gerek uzaktan çalışma ve çevrimiçi eğitimlerle sosyal medyanın sunduğu faydalardan yararlanmış olduk. Tabi faydaları gibi zararları da var. Sosyal medya, bilinçsizce ve yanlış kullanıldığında büyük tahribatlara yol açabiliyor. Bu noktada sosyal medya bağımlısı olmamak ve sosyal medyayı doğru kullanmak için iyi bir eğitime ihtiyaç var. Ve de sosyal medyanın kirlenmiş mecralarında dijital bir temizlik yapmak gerekiyor. Biz de bu konuya verdiğimiz ehemmiyete binaen kapak konumuzu “ Sosyal medyanın doğru kullanımı” olarak belirledik. İstifadeniz bol olsun.

 

Dijital değişim ve çocuk

Kapak dosyamızda yer alan Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (SODİGEM) Müdürü Prof. Dr. Levent Eraslan, sosyal medyanın doğru kullanımı ile ilgili sorularımızı cevapladı. Eraslan, başlatmış oldukları Temiz Sosyal Medya Kampanyası ile sosyal medyanın temizlenmesi gerektiğini söylüyor.

Klinik Psk.& Aile Danışmanı Banu Arslan, Çocuk Eğitimi sayfasında “Teknolojiyle Adım Adım Tanışma” yazısı yer alıyor.“Derin sızı: İstanbul Sözleşmesi” araştırmasında, sözleşmenin eğrisi doğrusu anlatılıyor.

 

Sivrisineklerden korunmanın doğal yolları

Dergimizin Dağarcık bölümü renkli muhtevalar sunmaya devam ediyor. Bu ay, Lezzetli Tarifler’de yaz günlerinde içinizi serinletecek soğuk kahve ile kahve çekirdeği kurabiyesi, Mutfak Kitaplığı’nda Kurban Bayramı’nda kestiğiniz kurbanın etlerini uzun süre korumanın formülleri, bundan sonra ara ara yer vereceğimiz Bir Seyyahın Güncesi sayfamızda kardeşlik ve lezzet kenti Hatay, El Emeğim’de keseli hasır çanta, Geri Dönüşüm’de ekolojik bir dönüşüm ‘kabak lifi’, Doğalı Varken’de sivrisineklerden korunmanın doğal yolları yazıları yer alıyor. Ailenizle birlikte keyifli okumalar.

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*