Editör

Eğitimde telafi şart

Yeni ve farklı bir eğitim öğretim yılına girmiş bulunuyoruz.  Koronavirüs salgını ile birlikte eğitim sistemi de farklı bir boyut kazandı. Geçtiğimiz dönem uzaktan bir şekilde sürdürülen eğitim sisteminin, bu dönemde tazelenmeye ihtiyacı var. Gerek ilkokullar gerek üniversiteler,  online derslerle beraber eğitimin dijitalleşmesine hazırlıksız yakalanmıştı.  Bu durum aksamaları da beraberinde getirdi. Öğrenciler, öğretmenler ve velilerin de etkilendiği bu süreci büyük bir titizlilikle telafi etmemiz gerekiyor.

Yeni normal dönemde, uzaktan online bir şekilde devam eden dersler Eylül sonu itibariyle bazı günler yüz yüze verilecek.  Salgın okulların açılma tarihiyle birlikte işleyişi de etkiledi.  Her ne olursa olsun gerekli önlemler alınarak kaliteli eğitimin ön plânda tutulması gerekiyor.  Bakalım bu süreçte bizleri neler bekliyor. Okul hayatına yeni başlayanlar için uyum derslerinin verileceği, telafi eğitimleri ile yaşanılan aksaklıkların giderileceği yeni bir eğitim-öğretim yılı olması temennisiyle. İyi okumalar.

 

Yüz yüze eğitim hayatın bir parçası

ERG Eğitim Gözlemevi Koordinatörü Burcu Meltem Arık ile yeni normal dönemde eğitimde nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini konuştuk. Arık, sınıf eğitimi ile online eğitim arasındaki farkı, öğrencilerin sisteme adapte olmaları için anne ve babaya düşen görevleri anlattı.

Ayrıca bu süreçten etkilenen öğretmenlere ve velilere de yeni normal dönemde eğitimden beklentilerini sorduk.

 

İstanbul Sözleşmesine dair

Temiz Toplum Derneği Genel Başkanı Bilal Ay, bir kesimin savunduğu bir kesimin ciddi eleştirdiği İstanbul Sözleşmesinin aileye verdiği tahribatı anlatıyor. Diyetisyen Ayşe Nur Aksungur, Beslenme sayfamızda Pandemi süreciyle birlikte değişen beslenme alışkanlığımızı nasıl düzeltebileceğimizden bahsediyor.  Ayın İçinden sayfamızda, Bediüzzaman Said Nursî’yi uluslararası sosyal bilimler camiasının gündemine taşıyarak tarihî bir hizmet yapan Prof. Dr. Şerif Mardin, ele alınıyor. Geri Dönüşüm sayfamızda, “Suyu nasıl kullanabiliriz?” yazıyla hayatımızda önemli bir yeri olan suyun belli tedbirler alınarak israfını nasıl önleyebileceğimiz anlatılıyor.

 

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*