Not Defteri

HAYAT OKULUNDA KESİNTİSİZ EĞİTİM!

Eğitim bir ülkenin geleceği açısından en önemli konuların başında geliyor.

Eğitimin türlü şeklini, eksiklerini tartışmaktayken gelen salgın hastalık sadece ülkemizde değil tüm dünyada hayatın akışını değiştirdi.

Şimdilerde yaşadığımız koronalı günler hayatın her alanının “altını üstüne getirirken” eğitim de bundan nasibini aldı.  Bir düşünürün dediği gibi “Belki de altı üstünden daha hayırlıdır!” “Yeni normalde eğitim” konusunu kapağa taşırken eğitimci arkadaşlarımıza danıştık, birçok makale okuduk, ulaşabildiğimiz uzmanlardan yazı talep ettik. Umarız bu sayımız anne babalar için yeni pencereler, ufuklar açılmasına vesile olur!

Bu satırları yazarken okulların yeni yıldaki eğitim döneminde uygulayabileceği  modeller üzerinde çalışılıyordu. Online, aralıklı eğitim, vs.

Her şey bir yana unutmamamız gerekir ki temel eğitim dersleri hayat okulunda veriliyor!

Aile kurumu da bu derslerin genç nesillere anlayabilecekleri şekilde aktarılması konusunda çok önemli bir yere sahip! Anne ve babalar (özellikle anneler) hayat okulunun öğretmenleri gibi.

 

HAYAT SERMAYESİ

Var olmak, hiçten türlü duygu ve cihazlarla donatılarak sanatla yaratılmak Rabbimizin en büyük nimeti. Hayatı Rabbimizin en büyük nimeti bilerek bizden beklediği vazifeleri yerine getirmek gerek. “Hayatın, varlık aleminin maksadı nedir? Nereden geliyoruz? Nereye gidiyoruz?” sorularını ve cevaplarını daima aklımızda tutup hayat denizinin dalgaları  içinde unutmamak için kendimize telkin vermeliyiz. Bu ulvî soruların cevaplarını Kur’an, hadis ve tefsirlerden, Risale-i Nur’dan kendi ruh ve beden sağlığımız, geleceğimiz, ahiretimiz için devamlı güncellememiz gerekiyor.

Rabbimizin hayat nimetini bizlere vermesinde ulvî maksatlar var. Hayat sermayemizi tanzim eden ana hedeflerimiz bu ulvî maksatları yerine getirmeye çalışmak olmalı: İman ilmini öğrenmek ve bu ilimde mertebeler kazanmak, ibadetlerimiz, tefekkürlerimiz, daha iyiye gitmek için gayretimiz…

 

 

Yazının devamını Bizim Aile dergisi Eylül sayısından okuyabilirsiniz.

 

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*