Gün geçtikçe artan şiddet haberlerine bir “dur” demek için, Kasım konumuzu “Toplumsal Şiddet” olarak belirledik. Şiddetin boyutu ve çözümlerini konuştuğumuz bu sayımızda, toplumu ihtiyaç duyduğu şefkat ve merhamete davet ediyoruz.
İstifadeli okumalar.
Şiddet kavramı kategorize edilmeli mi?
Psikolog ve Aile Danışmanı Neriman Akyıldız ile, “Toplumsal Şiddet” kapak konumuza özel röportaj yaptık. Akyıldız, “Psikolojik şiddet daha uzun soluklu ve daha yaralayıcıdır” diyor.
Doç. Dr. Kenan Taştan, “Şiddet Kavramının Kategorize Edilmesi Ve Tavsiyeler” yazısında, şiddeti farklı bir açıdan ele alıyor.
Klinik Psk.& Aile Danışmanı Banu Arslan Atalık, her ay yazdığı Çocuk Eğitimi sayfasında “Şiddet geliyorum der” diyerek tavsiyelerde bulunuyor.
Psikoterapist Dr. Şeyma Coşkun ise, “Yaralamız, Merhemleri Ve Psikoterapi” başlıklı yazısında okuyucuya büyük teselli veriyor.
Diyetisyen Merve Or, “Fiziksel aktivitenin farkındalığı” yazısıyla okuyucuyu harekete davet ediyor.
Stresten uzaklaşmak için aromaterapi
Dergimizin Dağarcık bölümü renkli muhtevalar sunmaya devam ediyor. Bu ay, Lezzetli Tarifler’de Şekerpare, Mutfak Kitaplığı’nda balık pişirmenin püf noktaları, El Emeğim’de kapı süsü, Doğalı Varken’de Stresten uzaklaşmak için aromaterapi tavsiyeleri var. Kitaplığımızdan sayfamızda “İçtimaî Hayat” kitabı anlatılıyor. Esma-i Hüsna, Cevşen-ül Kebir’den Dualar ve Bulmaca sayfalarımızı da yepyeni muhteva ile istifadenize sunuyoruz. İyi okumalar…