Not Defteri

İYİMSERLİK ŞİFALIDIR

Olayların müspet taraflarını görmeye gayret etmek hayatımızın rengini ve ahengini değiştirir. Yapılan araştırmalar iyimser olmanın yan tesirsiz en etkili ilâç olduğunu gösteriyor. İyimserlik sadece bağışıklık sistemimizi değil, bir bütün olarak beden ve ruh sağlığımızı da koruyor. İlâç gibi etki eden en önemli özelliklerimizden biri. Kazanılıp, muhafaza edilebilen, geliştirilebilen insanî bir yönümüz. Uzmanlar, zihnimiz ve düşünce yapımızı eğiterek güçlendirebileceğimizi ifade ediyorlar.
İyimserler işlerinde ve toplum hayatında daha başarılı, neşeli, nüktedan insanlar. O yüzden hayatımıza iyimserlik ilâcını eklememiz ve bu ilâcı günlük kullanmak gerekiyor!

 

HOŞÇA BAK ZATINA!

* ABD’nin dünyaca ünlü sağlık merkezi Mayo Klinik’teki çalışma iyimser insanların daha sağlıklı olduklarını göstermiş.
* Danimarka Aorhus Üniversitesi’nde yapılan bir başka çalışmaysa iyimserliğin bağışıklık sistemini iyi yönde etkilediğini ortaya çıkarmış. Kötümserlerin kanlarındaki mikroplarla savaşan akyuvar sayısı neredeyse önemli bir hastalıkla savaştıkları zamanki gibi yüksek çıkmış.
* Benzer bir çalışma da Yale Üniversitesi’nde gerçekleştirilmiş. İyimser ihtiyarlar kötümser düşünenlerden daha uzun yaşıyormuş.

 

GÜZEL GÖREN GÜZEL DÜŞÜNÜR
Ümitsizlik ruh sağlığımızı yavaş yavaş kemiren sinsi bir hastalık gibi. Kur’ân ve hadis,ışığında İslâm medeniyetinin asırları kucaklayan büyük isimleri insanlara hep ümidi aşılamışlar.
Alem-i İslâmın en kötü günlerini yaşadığı halde ümidini hiç yitirmeyen ve eserlerinde insanlığa ebedî hayatı kazandıracak altın formüller sunan Bediüzzaman Said Nursî gibi maneviyat doktorları ümidin insan ve toplum hayatında ne kadar etkili bir ilâç olduğunu yaşayarak bildikleri için bu ilacı ısrarla tavsiye ediyorlar.

 

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*