Editör

Evliliğe hazır mısınız?

Ebedi saadete vesile olacak huzurlu bir yuva kurmak, çoğu insanın hayallerini süsler. Bunun için doğru insanı bulmak, muhabbet ve güvenle ilerlemek gerekir. Büyük sorumluluklar isteyen bu süreçte maddî hazırlık gibi manevî hazırlığa da önem verilmelidir. Zihinler toparlanmalı, ruh arındırılmalı, psikolojik hazırlıklar yapılmalı. Sorumluluklar öğrenilir, çiftlere evlilik ve aile şuuru kazandırılırsa daha bilinçli evlilikler kurulacaktır.

Allah’ın emri, Peygamberin kavliyle başlayan bu süreç, ne kadar İslâmi usûllere göre ilerlerse, o kadar hayır getirecektir. Burada önemli olan Allah’ın rızasını unutmamaktır. Evliliği kurmak kadar devam ettirmek de önemlidir. Sağlam birliktelikler için gerçek bir aile şuuruna ermek gerekiyor. Sevgi, saygı, hoşgörü gibi bağlayıcı değerlerle birleşen gönüller, her olayda sarsılmayacak, sabır ve anlayış ile daha da bağlanacaktır.

Fıtratındaki yuva kurma arzusunu yerine getiren, istikametli hayat süren eşler, ebedî saadete kavuşacaktır. İki cihan hayatımızı etkileyen evlilikte seçim ve geçim konusunu, bu ay dergimize taşıdık. İstifademiz bol olsun.

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*