Editör

“İnsan ise o emaneti yüklendi…”

Basit bir maddeden yaratılmış olan insanoğlu “Biz emaneti göklere, yere ve dağlara teklif ettik; hepsi onu yüklenmekten kaçındılar ve ondan korktular. İnsan ise onu yüklendi.”1 ayetiyle “emanet” denilen o sorumluluğu üstelenerek halife-i arz olmuştur. O sorumluluk ise Risale-i Nur’da ene duygusu olarak tarif edilmiştir. Çünkü insan bu duygu sayesinde, Rabbi’nin bin bir esmasını okuyarak, tanıyarak, tanıttırarak üzerinde yansıtır. İnsan ayette geçen emaneti, yani o sorumluluğu yerine getirebildiği ölçüde de meleklerden üstün olan a’lâ-yı illiyyine, şeytandan da aşağı olan esfel-i sâfilîne düşme potansiyeline sahiptir.

Son zamanlarda şahit olduğumuz ve bizi derinden sarsan olaylar zannediyorum ki bu hakikatin tezahürü niteliğinde. Müslüman kimliği altında gerçekleşen Fransa’daki Charlie Hebdo saldırısı ve akabinde Amerika’da infaz edilen 3 Müslüman gencin ardından, ülkemizde Özgecan Aslan’ın katledilmesiyle, insanı, insan yapan değerleri nasıl kaybettiğimizi, insanlığın nasıl bu hale geldiğini sıkça düşünür, yazar ve çizer olduk.

Bizler de, Mart ayı itibariyle vefatının 55. yılında, “İnsan kâinat ağacının meyvesidir.” diyen, insanı mahiyeti, istidatları anlamında eserlerinde tefsir eden, yapmış olduğu tespitlerin hakkaniyetini, şu zaman diliminde bir kez daha idrak ettiğimiz Üstad Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri’ni  “insan”a olan yaklaşımıyla ele alarak, hem gündeme dokunmayı, hem de yapmış olduğumuz Mart ayı özel sayımızla bir kez daha kendisini rahmetle anmayı niyet ettik. Bizim Aile olarak Üstad Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri’ni bu vesileyle tekrar rahmetle anıyor, istifadeye medar bir sayı olmasını temenni ediyoruz…

Selam ve dua ile…

1.Ahzap suresi, 72

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*