El Emeğim

Burada oyun oynuyoruz!  

pyramideBir araştırdım da tuvalet kâğıdı rulosundan neler neler yapmışlar! Hatta Anastassia Elias isimli san’at­çı böyle hoş eserlere imza atmış. Bazılarınızın aklına “Orada oyun mu oynuyorsunuz?” diye bir soru gele­bilir. Evet, ben bununla hobi olarak ilgileniyorum, ço­cuk sahibi olanlar için düşünüyorum da, yeni neslin bitmek tükenmek bilmeyen oyuncak isteğine karşı ebeveynler nasıl tükenmişlik sendromuna kapılmı­yorlar? Neyse ki bu atık ruloların sizin imdadınıza yetişeceğini düşünüyorum. Hem hangi malzeme­den ne şartlarda üretildiğinden emin olamadığımız oyuncakların insan ve çevre sağlığına zarar vermesi­ni engellemek, hem kime ve nasıl hizmet ettiği belli olmayan markalara haddinden fazla para verip israf etmenin önüne geçmek, hem de yeni nesli sağlam türeticiler olarak yetiştirmek adına bu ayki çalışmanın istifadeli olacağını ümit ediyoruz.

Hadi sevimli bir  oyuncak yapalım..

minion-step-1

Öncelikle rulomuzu şekildeki gibi sarı kartonla kaplıyoruz.

 

 

minion-step-4

Mavi kartondan, eni silindi­rin çevresi uzunluğunda, şekildeki gibi parçalar çıkarıyoruz. Si­yah kartondan gözlüklerini yapıyoruz. Ve yapıştırıyoruz.

 

minion-step-6

Ağzını, cebini, düğmesini de ekleyin­ce bitti.

 

 

Yarış arabalarına ne dersiniz?

araba2

Tuvalet kâğıdı rulolarını renklendirmekle işe başlayalım.

 

 

araba3

 

Tekerlekler için başka atık kartonlardan daireler kesiyoruz.

 

 

araba4

Ve boyuyoruz.

 

 

araba5İster yapıştırın, isterseniz raptiye yardımıyla tutturun. Hatta tekerlekler için pet şişe kapaklarını da kullanabilirsiniz. Böylece hareketli olurlar. Ortasından küçük bir kısmı kesip kıvırarak koltuğunu oluşturduktan ve direksiyonu da ekledikten sonra yarış arabamız hazır.

 

Kaynak: http://onedio.com/haber/bos-tuvalet-kagidi-rulolari-ile-yapilabilecek-17-obje-310266

 

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*