Editör

Güzel bir yıl olsun…

 

Yeni bir yılın ilk sayısından herkese merhaba. Koca bir seneyi geride bıraktığımız bugünlerde, sizlerle birbirinden güzel ve istifadeli on iki sayıyı daha raflarımıza kaldırdık. Şimdilerde takvimler iki bin on yedi Ocak ayını gösterirken, bizler bu yıla “kul hakkı” diyerek başladık…

Hukuk-i ibad, hukuk-u şahsiye, hukuk-u umumiye gibi kavramlara değindiğimiz kapak dosyamızda, sosyal hayat içerisinde, yaşanılan hadiselerle ister istemez girebildiğimiz kul haklarını ve ayet, hadislerde kul hakkının diğer günahlardan farklı tutulmasını Siyer Araştırmaları Vakfı Kurucusu Muhammed Emin Yıldırım ile konuştuk. “Komşularımıza karşı “sorunlu” değil, “sorumlu” olalım.” diyen Prof. Dr. Ali Akpınar’la ise kul hakkı çerçevesinde “komşuluk ilişkileri ve komşu hakkı” üzerine bir sohbet gerçekleştirdik.

Hem ülke, hem de İslâm âlemi olarak çetin sınavlardan geçtiğimiz bu günlerde Halep’te yaşanan katliam bir kez daha yüreklerimizi dağlarken, bizler de Güncel sayfamızda “Dua vakti” dedik. Bunların yanında birbirinden renkli dağarcık sayfalarının bulunduğu Ocak sayımızda, Dyt. Kübra Bal doğum sonrası beslenme tavsiyelerini bizler için kaleme alırken, akar öldürücü özelliğiyle bilinen “Palmarosa” bitkisi de Fitoterapi sayfamızda yerini alıyor.

Çocuklar için pratik minder yapımının yer aldığı Hobi sayfamızla birlikte, Pratik Bilgiler, Sağlık, Risale Terapi, Hayatın İçinden, Not Defteri de sizleri bekleyenler arasında.

Keyifli okumalar efendim…

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*