Fitoterapi

Hindistan cevizi yağını duydunuz mu?

 

Mucizevi, şifa kaynaklarından bir olan, mis gibi karakteristik kokusuyla kendini tanıtan Hindistan cevizi yağının faydaları saymakla bitmez. Özellik­le cilt ve saç bakımında çok kullanılan Hindistan cevizi yağı, Alzheimer tedavisine de yardımcıdır. Hindistan cevizi yağında bulunan MCT dediğimiz orta zincirli trigliserid, karaciğerde keton cisim­ciklerine dönüşür ve bunlar da beyinde enerji kay­nağı olarak kullanılır. Burada kullanımı Alzheimer tedavisinde önemlidir. Alzheimer rahatsızlığında beyin glikozu kullanamaz ve enerji üretemediği için beyinde uzun süreçte hasarlar meydana gelir. MCT (orta zincirli trigliseridl) ise Alzheimer da bey­nin kullanabileceği başka bir enerji kaynağı olarak karşımıza çıkmaktadır. Yapılan çalışmalarda hafif ve orta şiddetli Alzheimer hastalarına düzenli ola­rak verilen Hindistan cevizi yağının, bu hastaların bilişsel fonksiyonlarında gelişmeye katkı sağladığı kaydedilmiştir. Bu konuda çalışmalar hala devam etmektedir.

Hindistan cevizi yağında bulunan kaprilik asitin antimantar etkisi bulunmaktadır. Bebeklerde ağız­da çıkan pamukçuklara sürüldüğünde tedavi edici­dir. Bağırsaktaki candidaları öldürücü etkisi vardır.

Saç ve cilt bakımı

*Hindistan cevizi yağı içeriğindeki lau­rik asitten dolayı çok iyi bir nemlendiricidir. Dudak balsamı olarak, gebelik çatlaklarının önlenmesinde ve giderilmesinde, göğüs ucu çatlaklarında, nemlendirici ve yara iyi edici etkisiyle çok güzel sonuçlar elde edebilirsiniz.

*İçeriğindeki laurik asitten dolayı saça uygulanan Hindistan cevizi yağı, yıpranmış saç uçlarına bakım yaparak yumuşak ve parlak bir görünüm kazanmasına yardımcı olur.

*Saç dökülmesini önlemede yardımcıdır ve saça sürüp beklettiğinizde hacim kazan­dırır.

*Saç maskelerinde çok iyi bir taşıyıcı yağdır. Oda sıcaklığında katı bazda bulun­duğu için çok iyi bir krem bazı olarak da kul­lanabilirsiniz.

*Yüz temizleyici olarak ve göz altı bakı­mında (göz altı torbaları ve kırışıklıkları için) krem olarak kullanabilirsiniz.

Sağlıklı günler dileğiyle

Kilo vermeye yardımcı

Hindistan cevizi yağı kilo vermeye yar­dımcıdır. Termojenik, yani ısıtıcı etkilidir. Egzersizden önce dahilen alınan Hindis­tan cevizi yağının vücudu ısıtıcı etkisi ol­duğundan yağ yakma kapasitesi artar ve kilo vermeye yardımcı olur.

Önemli!

Dahili kullanımda doz önemlidir. Bu sebeple da­hili kullanım için uzman kontrolünde kullanmanızı tavsiye etmekle birlikte harici olarak güvenle kul­lanabilirsiniz.

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*