Fitoterapi

“Hastalığı indiren, şifâsını da indirmiştir.” Hadis-i Şerif

 

Bu ayki çalışmamda sizler için, biri birinden bağım­sız çeşitli bitkisel tedavi yöntemlerini derledim. İşte günlük hayatta sıkça karşılaştığımız bazı rahatsızlıklar ve çözüm yolları;

* Kan şekeriniz yükseldiğinde ve etkilerini hisset­tiğinizde bir çay bardağı hafif sıcak suyun içine 1 çay kaşığı tarçın katıp beş dakika bekletip içebilirsiniz. Kan şekeriniz düşecektir.

* Sıcak su dökülen bölgeye tereyağı ya da zeytin yağı sürüp üzerine buz koyduğunuzda yanan bölgenin acısı hemen geçecek ve ertesi güne kalmayacaktır bile.

* Ağzınızda sakız yerine karanfil çiğnerseniz ya da çayınızın içine katıp içerseniz (demliğe 3 adet karanfil) bağışıklığınız artar. Bunu sürekli uygularsanız grip ol­madan kışı atlatabilirsiniz.

* Çörek otu yağının faydaları saymakla bitmez. Kilo kontrolünde etkin, kolesterol düşürmede yar­dımcı, boğaz enfeksiyonu, ses kısıklığı, öksürükte etkin, alerji tedavisine yar­dımcıdır. Ancak uzun süreli kullanım­da karaciğer enzim değerlerini arttı­ rabilir. Aynı zamanda eskiden doğum kontrol amaçlı kullanıldığından bebek düşünen anne adayları çörek otu yağından uzak durmalıdırlar. Emzirirken sütü art­tırdığından, süt arttırıcı olarak da kullanılabilir.

* Kabak çekirdeği yağının prostat tedavisinde etki­li olduğunu biliyor muydunuz? Tabii ki güvenli kaliteli yağ, standardize edilmiş bir ürün olması ve kullanım dozu çok önemlidir. Doğru tedavi için gerekli bilgi ve ürünler eczanelerden temin edilebilir.

* Boğaz enfeksiyonlarında adaçayını demleyip gar­gara yapabilirsiniz. Boğazınızı rahatlatıp tedaviyi des­tekleyecektir.

* Arı sütünün yaraları çok hızlı bir şekilde iyileştirdi­ğini biliyor muydunuz? Zehiri bile şifalı olan arının top­ladığı reçine olan propolis de bağışıklık güçlendirmede etkilidir. Antienflamatuvar yani yara iyileştirici özelliği bulunur. Faydaları saymakla bitmez.

* Mide ülserinde bir çoğunuzun da bildiği kudret narı bitkisi kullanılmakta. Eğer sürekli mide koruyucu kullanıyorsanız, tadı pek hoş olmayan kudret narını tü­ketip mide ülserinizi ve ondan kaynaklanan gastritinizi tedavi edebilirsiniz. Zeytinyağında 40 gün bekletip uy­gun şartlarda hazırlanabilir. Eczanelerde hazır ve gü­venli formları mevcuttur. Sabah aç karna alınır.

* Tansiyon yüksekliğinde sarımsak iyi bir tansiyon düşürücüdür. Aynı zamanda kuvvetli bir antibiyotik ve antiviraldir. Yemeklerde pişmiş olarak ya da çiğ tüketebilirsiniz. Böylelikle yine has­talıklardan korunabilirsiniz.

Sağlıklı günler dilerim…

 

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*