Dekorasyon

Daha estetik bir banyo

Birçoğumuz banyolara, mutfak veya oturma odasından daha az önem verip, dekorasyon sı­ralamasında en arka plâna atarız. Ancak sık sık kullandığımız için ve hijyen bakımından hassas­lananlar olması nedeniyle daha fazla özen gös­terilmesi ve önem verilmesi elzemdir. Bu açıdan baktığımızda bir banyonun dekoratif, zarif ve rahatlatıcı özelliklere sahip olacak şekilde dekore edilmesi önemlidir. Üstelik gayet makul fiyatlara uygun ve şık tasarımlar elde edebilirsiniz. Uygun bir bütçe ile yapabileceğiniz değişiklikler aynı za­manda banyonuzu zenginleştirecek ve güzelleşti­recek, sizi de ekonomik olarak yormayacaktır.

Evinizdeki banyonuz her zaman yeteri kadar büyük olmayabilir, bundan dolayı küçük ebatlı banyolara dekoratif çerçeveli aynalar kullanıp me­kanı daha geniş ve ferah gösterebilirsiniz. Banyo­nuz küçük olduğu için seçtiğiniz mobilya ebatları mekana uygun olmalı büyük ebatlar tercih edil­memeli. Mümkün olduğunca zemin, duvar ve tavanda renk geçiş dengesi sağlanmalı. Banyo içinde zıt renkleri çok belirgin bir şe­kilde kullanarak estetik açıdan mükemmel, boyut olarak insanı mutlu eden genişlikte bir banyo oluşturabilirsiniz. Koyu siyah du­varlar ile açık beyaz renkli mobilyalar ban­yonun en üst düzey estetiğe sahip olmasını sağlayacaktır. Ve ayrıca banyonuzda ahşap ve taş uyumundan faydalanabilirsiniz. Ah­şabın sıcak bir malzeme olması, mekana yumuşak bir etki sağlayacaktır. Küçük banyolarda yer kaplamaması için büyük ve hantal dolaplar tercih edilmemelidir. Terek veya seperatör tercih ederek banyonuzda bakım eşyalarının derli top­lu olmasını sağlayabilir, maddi olarak da oldukça uygun bütçelere bu değişiklikleri yapabilirsiniz.

Banyonuzu daha geniş ve ferah bir banyo ha­line getirmek adına beyaz tabletler kullanabilir, beyaz rengin açıklığı ve rahatlatıcı etkisini banyo­nuzda hissedebilirsiniz.

Banyonuzda kendi tarzınızı oluşturabilirsiniz, cam raflar kullanarak ferah havayı yakalayabilir, canlı bitkiler kullanarak da yaşanılır bir mekân kılabilirsiniz. Bunlarla beraber estetik imgelere sahip tablolara yer vererek çok farklı bir etki de yakalayabilirsiniz. Unutmayın kullanışsız alan yoktur, iyi tasarlanmamış alan vardır.

 

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*