El Emeğim

Pullu çanta

Merhabalar! Haydi bu ay el emeğimizle şık çantalar yapalım.

Malzemelerimiz

* 50 gr iri delikli pullar

* Makrome ipi

* 3.5 numara tığ

* Dilerseniz çanta zinciri

* Ağzı için fermuar veya çıt çıt

 Yapımı

Standart boyda bir çanta için 80 zincir çekelim. Zincirleri birleştirip üzerine bir sıra boyunca yalancı sık iğne yapalım. Yalancı sık iğne yapmak için, ilmek alıp, battığımız yerden tığı bir kerede çıkaralım. İkinci sırayı ise trabzan yaparak tamamlayalım. Yani ilmek alıp, battığımız yerden tığı bu sefer iki kerede çıkaralım. Üçüncü sırada pulları sık iğne ile yerleştireceğiz. İki adet sık iğne bir adet pul olacak şekilde sırayı örelim. Pulun deliğini batacağımız yerin üzerine denk getirirsek, rahatlıkla tığı içinden geçirip örebiliriz. Bundan sonrası artık bir sıra trabzan, bir sıra sık iğneyle pul olmak üzere devam edecek. Çanta istediğimiz boyuta geldiğinde, son sıraya örnek işleyelim. İki adet sık iğne yapıp, bir boşluk bırakalım, sıradaki deliğe, iki adet trabzan yapıp iki zincir çekelim ve ilmek alıp yine aynı deliğe iki adet daha trabzan yapalım, ardından bir boşluk bırakıp iki adet sık iğne yapalım.

Bu sistemde devam ederek son sırayı tamamlayalım. Çantanın örgüsü bitince ters çevirip en altını dikerek birleştirelim. Tuhafiyeden aldığınız çanta zincirini örneklerin deliklerine tutturabilirsiniz. Kendiniz çanta zinciri yapmak isterseniz yine yalancı sık iğne tekniği ile ince uzun bir sap örüp dikin. Ağız kısmını fermuarla veya çıt çıtla kapatın.

Benzer tarzda başka bir çanta daha yapalım. Daire şeklinde taban örerek, gövdeyi yukarıdaki sistemle büyütelim. Bu sefer örnekli son sıradan evvel, bir trabzan yapıp, yeterince zincir çektikten sonra üç boşluk bırakarak tekrar trabzan yapalım. Böylece delikli bir model elde edeceğiz. Daha sonra bu deliklere, kurdele veya makrome ipinden burma ip yaparak geçirebiliriz. Böylece ağzı büzmeli top bir çantamız olur. Kolay gelsin hanımlar.

Her türlü soru, fikir ve önerilerinizi yaseminmkopukdikici@gmail.com adresine mail atabilir veya Instagram hesabımızdan bize ulaşabilirsiniz.

 

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*