Editör

Rahatına bak!

Yepyeni bir sayıdan daha herkese merhaba. Temmuz ayıyla birlikte, hava sıcaklığının daha da artması birçoğumuzda rehavete, gevşemeye sebebiyet verebiliyor. Bediüzzaman Hazretlerinin “Yaz mevsiminde dünya gafleti ziyade hükmeder.” ifadesi de bu hakikatin ispatı niteliğinde.

‘Sen rahatına bak’ın her yönüyle empoze edildiği günümüzde, bizler de insandaki ‘meylürrahat’ yani, rahata meyilli olma halini kapağımıza taşıdık. Meylürrahatın sebepleri, tenperverlik, çok vazife yüklenip başkasını tembelliğe itmek ve kendi vazifesinde kaçarak tembelliğe düşmek gibi birçok alt başlığa değinilen dosyamızın istifadeye medar olmasını diliyoruz…

Hayat motivasyonunda hüsn-ü zan…

Hüsn-ü zanda bulunmanın, mental ve fizyolojik sağlık yönünden fayda sağladığını ifa­de eden Araştırmacı/ İlahiyatçı Beyzanur Yılmaz Misafir Kalem’de sizleri bekliyor.

Nedir bu doğal ebeveynlik?

Taze anne yazarımız Psk. Ayşenur Aydoğdu Akten, kendi tecrübelerinden yola çıkarak hazırladığı çalışmasında bizlere, her çocuğun ayrı bir mizacı olduğunu, dolayısıyla kalıplaş­mış terbiye modellerinin her çocuk üzerinde aynı şekilde uygulanmasının mümkün olma­dığını söyleyen “Attachment Parenting (AP)- Doğal ebeveynlik” modelini anlatıyor.

Zengin muhtevasıyla Dağarcık

Dergimizin en renkli bölümü olan Dağarcık’ta bu ay; oda kokusu olarak kullanılabilen bitkisel yağların, nelere şifa olduğunun anlatıldığı Doğalı Varken, tasarımda önemli bir ya­pıtaşı olan ama mimaride çoğu zaman arka plâna atılan kapıların konu edildiği Dekoras­yon, ‘Diyetisyeni bırakınca neden kilo alıyorum?’ sorusunun cevap bulduğu Beslenme ve her ay olduğu gibi Mutfak Kitaplığı, El İşi, Bulmaca ve daha fazlası sizleri bekliyor. Keyifli okumalar…

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*