Editör

İslâm’ın dönüm noktası; Hicret

Hicretin peygamberler tarihi içerisinde farklı bir mahiyeti vardır. Esasında bir kişinin veya top­lumun kendi yurdunu terk ederek, geçici bir süre için veya tamamen başka bir yeri yurt edinmesi, İslâm tarihi içerisinde; zulüm ve baskı sebebiyle, İslâmî hakikatlerin yaşanma zeminini kaybettiği bir yerden, Allah’ın emriyle, dinin yaşanabileceği bir yere gitmek anlamına gelir.

Birçok peygamberin ortak kaderi olan hicret kavramını kapağımıza taşıdığımız bu ayki sayımız­da, Efendimizin (asm) tarihin akışını değiştirecek mahiyette olan, Mekke’den Medine’ye hicreti, muhacir- ensar ilişkisi, hicretin/ göçün psikolojisi, kişinin kendine hicreti ve günümüzde hicret gibi alt başlıklar da sizleri bekliyor…

Kurban Bayramı’nda çocuk olmak

Dinî bayramlardaki bazı süreçlerin, çocukların yaş dönemlerine ve algı düzeylerine göre farklılık­lar gösterdiğini vurgulayan Klinik Psk. & Aile Danışmanı Banu Arslan, bu ayki Çocuk Eğitimi sayfa­sında, bilhassa Kurban Bayramı’nda gösterilmesi gereken hassasiyetler üzerinde duruyor.

Kıskançlık eş ilişkilerine zarar veriyor

İlgiyle takip edilen Evlilik sayfamızda bu ay, Psikoterapist/Aile Danışmanı Zeynep Alptekin Sa­karya ile “Kıskançlık evlilikleri nasıl etkiler?” sorusuna cevap aradık.

Dağarcık’ ta bu ay neler var?

Dergimizin zengin muhtevalı bölümü olan Dağarcık’ta bu ay; rengârenk ev yapımı dondurma­ların anlatıldığı Doğalı Varken, nikâh şekeri yapımıyla El Emeğim, kozmetik, ilaç sanayi, gıda gibi çok çeşitli alanda kullanılan Karmin (Cochıenal) maddesinin masaya yatırıldığı Ne Yiyoruz? ve her ay olduğu gibi Mutfak Kitaplığı, Oyun, Bulmaca ve daha fazlası sizleri bekliyor. Keyifli okumalar…

Tebrik

Gelecek Kurban Bayram’ı vesilesi ile Cenab-ı Hak bizleri, İbrahim (as) gibi itaatkâr, İsmail (as) gibi teslimiyet gösterenlerden eylesin inşallah. Bayramınız mübarek olsun.

***

Âlem-i İslâm olarak birlik ve beraberliğe azamî ihtiyacımız olduğu bugünlerde, gelecek Hicrî yılbaşınızın hayırlara, barışa, kardeşliğe, âlem-i İslâm’ın maddî-manevî problemlerinin çözümüne ve ittihad-ı İslâm’a vesile olmasını Cenâb-ı Hak’tan niyaz ederiz.

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*