Dekorasyon

Eklektik stile merhaba deyin

Farklı parçaların bir arada bulunduğu bir tasarım olan eklektik stil daha kişisel ve özel bir tasarım ortaya koymayı sağlar. Burada tamamen kendi zevklerinizi ortaya koyup yaşama alanınızı çok daha farklı kılabilirsiniz. Peki bu stilin en bilindik özelliği nedir derseniz birkaç küçük örnekle belirtelim. Geri kalan kısmını da sizin hayal gücünüze bırakıyorum.

Bu stili yakalamak için size en önemli tavsiyem takım mobilyalar almaktan kaçının ve sevdiğiniz mobilyaları tek parçalar halinde alıp, diğer parçalarla eşleştirmeye çalışın. Örneğin evde bir yemek masanız varsa aynı sandalye modellerini almaktansa farklı tarz sandalyeleri alıp bir bütünlük oluşturmaya çalışın. Bunlar farklı kumaş, model ve dokudan oluşabilir hatta içinde birkaç tane tabure de ekleyebilirsiniz.

Kendi içinde bir bütünlük oluşturan eklektik tarzı, oturma grubunuzda da deneyebilirsiniz. Burada renk, doku, model olarak farklı olan bir oturma alanı oluşturup bambaşka bir hava yakalayabilirsiniz. Yine farklı kırlentler, çerçevelerle ve objelerle bu tarzı yansıtabilirsiniz. Ve bu tarzı yaşama alanınızın geneline yaymanız siz istedikçe mümkün.

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*