Editör

Selâm, güzel kelâm…

“Size bir selâm ile selâm verildiği zaman, ona ya daha güzeliyle veya aynı ile karşılık verin.”
(Nisa Suresi /86)

‘Selâmun aleyküm’ ne kadar da aşinayız bu kelimeye öyle değil mi? Müslümanlar olarak gün içerisinde kim bilir kaç defa kullanıveriyoruz aslında bu manidar kelâmı, İlahî selâmı. 2020’ye de ‘selâm’ dediğimiz bu günlerde Bizim Aile olarak İslâm’da selâm ve selâmlaşmanın mahiyetini, selâmın hukukunu, Esma’ül Hüsna olma cihetini ve muhabbete vesile olması gibi birçok alt başlığı kapak dosyamızda sizler için derledik.

Çocuklarda sosyal beceri gelişimi
Sosyal becerilerin, bireyin iletişimi başlatması ve bunu sürdürebilmesi, grup içi ilişkilerde etkin olabilmesi, duygularını tanıması ve başkalarının duygularını anlayarak empati gösterebilmesi, doğru ve saygılı davranışlar sergileme, yaşadığı olumsuz deneyimlere dair bakış açısı ve bunlarla başa çıkabilme becerisi, plân yapabilme ve sürdürme yeteneği gibi alanları kapsadığını dile getiren Klinik Psk. & Aile Dan. Banu Arslan, bu ay ki Çocuk Eğitimi sayfasında, ‘Sosyal beceriler nelerdir? Nasıl gelişir?’ sorularına cevap veriyor.

Duygusal şiddetin farkında mıyız?
Duygusal şiddet dışarıdan görünen yaralara sebep olmamakla birlikte, maalesef kişinin iç dünyasında iyileşmesi zor yaralara sebep olabiliyor. Fiziksel olarak zarar görülmediği için çoğu zaman farkında bile olunmayan bu şiddet türünü Evlilik sayfamızda Aile Danışmanı Hilal Sarıbay Göçer ile konuştuk.

2019’da neler yaptık?
Sizlerle bir yılı saha geride bırakırken, bu sayımızda 2019 yılındaki tüm kapaklarımızı birlikte hatırlayacağız. Aynı zamanda mübarek gün ve gecelerin de eklediği 2020 takviminiz de dergimizin sayfalarında sizleri bekleyenler arasında.

Dağarcık
Herkes tarafından sevilen çikolatayı evde üç malzemeyle ve en leziz şekliyle yapmak aslında çok kolay. Ev yapımı gerçek çikolata tarifinin yer aldığı Doğalı Varken, farklı parçaların bir arada bulunduğu bir tasarım olan ‘eklektik stil’in anlatıldığı Dekorasyon, güncellenen havlu dantellerinin yer aldığı El Emeğim ve her ay olduğu gibi Mutfak Kitaplığı, Oyun, Bulmaca, Kitaplığımızdan da sizleri bekliyor. Keyifli okumalar…

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*