El Emeğim

Örme banner

Merhabalar hanımlar. Bu ay çocuk odaları, bebek odaları için örme banner yapalım istedim.

 

Malzemeler

  • Alize diva ip
  • 3 numara tığ
  • Ahşap boncuk

1) 5 zincir ile halka yapın. Üzerine 1 zincir ara ile 12 trabzan örün.

2) Üst sırada fotoğraftaki gibi, ikisi bir deliğe diğer ikisi bir deliğe denk gelecek şekilde, 4’er trabzan yapın. Trabzanları yaparken, son ilmekleri bir kerede çekip bir araya toplayın. 3 zincir ara ile bu sırayı böyle tamamlayın.

3) Şimdi çiçek görünümündeki motife üçgen görüntüsü verebilmek için, buradaki delikleri “farklı” trabzanlarla dolduracağız.

  • İlk deliğe 3 trabzan 2 zincir 3 trabzan şeklinde toplam 6 trabzan örün. Buradaki trabzanları yaparken 2 ilmek alıp, 4 kerede çıkarın. Daha sonra bir zincir yapıp diğer deliğe geçin.
  • İkinci delikte 3 adet trabzan yapın. Bu trabzanları yaparken, 1 ilmek alıp 3 kerede çıkarın. Bir zincir örüp diğer deliğe geçin.
  • Üçüncü delikte 3 adet trabzan yapın. Bu trabzanları yaparken, 1 ilmek alıp 2 kerede çıkarın. Bir zincir örüp diğerine geçin.
  • Dördüncü delikte 3 adet trabzan yapın. Bu trabzanları yaparken, 1 ilmek alıp 3 kerede çıkarın. Bir zincir örüp diğer deliğe geçin.
  • Beşinci delikte ise ilk delikte yaptıklarınızı tekrarlayın. Yani 4 kerede çıkardığınız 6 trabzan örün. Böylece üçgenin bir köşesi tamamlanmış olacak. Diğer 2 köşesi için de aynı şekilde tekrarlayarak üçgen görünümünü verin.

 

4) Geldik son sıraya. Üçgenin birleştirme noktasından ip yürüterek köşedeki deliğe gelin. 3 zincir çekin, ardından 4 trabzan ve horoz ibiği yapın, yandaki deliğe sık iğne ile iliştirin. Köşeye kadar böyle devam edin.

5) Köşeye geldiğinizde sık iğneyle iliştirmeden direk trabzanları ve horoz ibiklerini yapın. 2. kenarı da 1. kenardaki gibi tamamlayarak motifi bitirin. 3. kenarı boş bırakın.

6) Motifleri yan yana koyduğunuzda yeterli olacak kadar zincir çekin. Sık iğne tekniği ile motifleri zincire iliştirin.  Son olarak da püskül yapıp, motiflerin uçlarına bağlayın.

Kolay gelsin hanımlaaarrr!

 

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*