Editör

Hisleri terbiye etme zamanı

Sevgili okur, hep birlikte bir Ramazan ayına daha erişeceğiz inşaallah. Rahmetin, mağfiretin ve bereketin her yeri kuşattığı bu mübarek ayınızı tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını niyaz ediyoruz. Hislerin terbiye edilmesi için en güzel mevsim olan bu ayda, ‘Ramazan’da hislerin kontrolü’ konusunu ele aldık.

Ramazan ayında tutulan oruç, insanı birçok noktada terbiye ediyor. Malum, insan çeşitli duygu ve hissiyatlarla donatılmış bir varlıktır. Hisler ise, mizaca göre şekillenir ve terbiye edilir. Ve terbiyesinde din eğitiminin büyük bir yeri vardır. Öyle ki, hislerin ulvileşmesi ve inkişâf etmesi, ancak dinî hislerle mümkündür.

Ramazan, inançların fazlasıyla yaşandığı bir ay olarak hislerimizi terbiye etmek için önemli bir zamandır. Oruç ve yapılan ibadetlerle, insandaki mevhum rububiyet kırılır ve hisler kontrol altına alınır.

Gelin hep birlikte dini duyguların en güzel şekilde yaşandığı bu mübarek ayda, tüm hislerimizi kontrol edip terbiyeye çalışalım, bu terbiye ayından nasipsiz kalmayalım.

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*