Editör

Kudüs’te bayram olsun

Kurban Bayramı yaklaşıyor. Paylaşmanın sevincini yakaladığımız bu günlerde, din kardeşlerimizle birlik ve beraberliği daha çok hissediyoruz. Tedbirler kapsamında her ne kadar sevdiklerimizle rahat bir şekilde görüşemesek de bayramın gelmesi ayrı bir heyecan veriyor. Uzaklarda zulüm ve baskıya maruz kalmış Müslüman kardeşlerimiz, ne yazık ki bu duygulardan mahrum kalıyor. Müslümanlarca kutsal kabul edilen ve ilk kıblemiz olan Kudüs gibi mukaddes bir şehirde kardeşlerimize yapılan zulümler, yüreklerimizi sızlatıyor. Her ne kadar uzak da olsak, dua ve yardımlarımızı esirgeyemiyoruz. Bayramlarımızı beraber yaşamak istiyoruz.

Kudüs’e barış ve huzurun gelmesi için, ehli kitabın hoşgörü ve adalet anlayışını, birlik ve beraberlik içerisinde benimsememiz gerekiyor. Kudüs’ü mukaddes ibadet yeri olarak gören din mensuplarıyla ortak noktalarla buluşarak büyük bir adım atabiliriz. Hz. Ömer’le başlayıp Selahaddin Eyyubi ve Osmanlı’yla devam eden barış iklimine kavuşabiliriz. Bu huzuru ancak Müslüman, Yahudi ve Hıristiyanların birlikte yaşayabileceği bir idare anlayışıyla yakalayabiliriz. İttihad ve uhuvvet şuuru ile, Kudüs hakiki bayramlara ulaşacak inşaallah.

Son zamanlarda Kudüs’e ve Kudüs halkına yapılan zulümlere “dur” demek için, bu ay kapak konumuzu Kudüs’e ayırdık. Yeni sayımız Kudüs’ün bayramına vesile olsun.

İyi okumalar…

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*