Editör

Kâinat sergisinde görünür olmak

“Her cemal ve kemal sahibi, kendi cemal ve kemalini görmek ve göstermek istemesi” sırrınca, insanlar toplum içerisinde gerek kendileriyle, gerek yapmış olduğu işlerle görünmek isteyebiliyor. Özellikle sosyal medyanın hayatımıza daha fazla girmesiyle, görünür olma isteği daha çok arttı. Peki nefsin beğenilme arzusunu doyurmak, görünmek istemek doğru mu, ölçüsü nedir? Bu sayımızda bunları konuşacağız.

Cenab-ı Hak “Sırat-ı müstakim üzere olun” diyerek, bu konuda da bize ölçüyü veriyor. İmtihan üzeri geldiğimiz dünyada güzel davranışlar sergileyenlerin görünür bir konumda olması, insanların örnek alması açısında takdir edilir elbette. Ancak bu konumun getireceği mesuliyetleri unutmadan hareket etmek gerekiyor. Allah’ın koyduğu sınırlar çerçevesinde helal dairede olmak kaydıyla göz önünde olmak, hayırlı işlere de vesile olacaktır.

Nitekim insan, bu âlemde, hem Allah’ın en mükemmel eseri hem de kâinat sergisinin yine en mükemmel seyircisidir. İnsan da, asıl sanatkarı unutmadan O’nun isimlerini yansıtarak Allah’ı tanıtabilir. Böylece toplumda örnek davranışlar sergileyenlerin sayısı artacak inşaallah.

 

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*