Editör

Toplumun huzuru ahlâkî değerlerde

Toplumda meydana gelen bazı hadiseler, insanlar arasında güvensizliklere, ayrılıklara neden olabiliyor. Terör, toplumsal şiddet, umumi musibetler gibi pek çok olay toplumun ruh sağlığını etkiliyor. Manevi destek alınmadığında, toplumun yapısı bozuluyor. İnsanları kötülüklerden alıkoyacak insanî ve ahlâkî değerlere ihtiyaç var. Hakiki iman ile kazanılan bu değerler toplumun huzurunu inşa ediyor.

Adalet, hürmet, sadakat, muhabbet, emniyet ve samimiyet gibi insanı insan yapan meziyetlere sahip olursak, toplum daha yaşanabilir bir hal alacaktır. Şiddet yerine merhametin, savaş yerine barışın, adavet yerine kardeşliğin olduğu toplumlarda huzur kaçınılmazdır. Bu değerleri anlamak ve hayatımıza geçirmek de gayret istiyor. Toplum için her fert kendi dairesini güzelleştirirse, yarınlarımız daha aydınlık olacaktır. Kendimizden, ailemizden yayılan huzur haleleri toplumu kuşatacak, barış hakim olacaktır inşaallah.

“Toplumsal emniyet” konusunu ele aldığımız bu sayımızda, emniyetli ve huzurlu bir toplum için yapılması gerekenleri yazdık. İstifadeniz bol olsun.

Tüm okuyucularımızın Ramazan Bayramınızı tebrik eder, hayırlara vesile olmasını niyaz ederiz.

 

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*